Devised Theatre Workshop: Play or Act

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

To Devised Theatre Workshop: Play or Act είναι ένα σεμινάριο Υποκριτικής βασισμένο στο Παιχνίδι, τον Αυτοσχεδιασμό, την Σωματική Έκφραση και το Δημιουργικό Θέατρο.

Εισηγητής: Κατερίνα Μπάστα

Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή, ώρα: 21:00 – 23:30.
Διάρκεια: 20 μαθήματα συνολικής διάρκειας 50 ωρών.
Εισαγωγικό Μάθημα: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016    

Έναρξη: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017                                            

Ανοιχτό Μάθημα: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 21:00 – 23:30


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για την καλύτερη ενημέρωση σας επισκεφτείτε μας σε ημέρα που παρουσιάζεται το εργαστήριο που σας ενδιαφέρει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ & ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα Λόγια για το Devised Theatre Workshop: Play or Act

Είναι ένα σεμινάριο υποκριτικής που βασίζεται σε ασκήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται από το «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» και τον «ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ», κινητήριες δυνάμεις για ένα δημιουργικό θέατρο. Εξειδικεύεται στην σωματική δράση, αναλύοντας την κίνηση και στοχεύοντας στην διεύρυνση των ορίων της Σωματικής Έκφρασης, καλλιεργόντας τις ρυθμικές υποκριτικές και κινητικές ικανότητες. Μέσω της ανάλυσης των βασικών ενοτήτων του σωματικού θεάτρου (Physical theatre) οι ρόλοι προσεγγίζονται σωματικά και όχι νοητικά, ενώ και ο λόγος προσεγγίζεται μέσα από τη λογική του παιχνιδιού, τη τεχνική τoυ αυτοσχεδιασμού και της αυτοματικής γραφής.

Ποιους αφορά:
Ενήλικες άντρες & γυναίκες που έχουν κάνει το σεμινάριο “Παιχνιδόσωμα Ά ΚΥΚΛΟΣ” με την Κατερίνα Μπάστα, ή έχουν σχέση με το χορό ή το θέατρο
Παρόλο που η καλή σωματική και φυσική κατάσταση δεν προαπαιτείται, εντούτοις η πειθαρχία και η ποιότητα της κίνησης θα δουλευτούν και θα βελτιωθούν αφού είναι τομείς που θα προσεγγίσουμε ιδιαιτέρως.

Θεματολογία Σεμιναρίου:
Σωματική δράση-επιστροφή στην κανονικότητα-φυσικότητα
Απο τον Θεατρινισμό στο Θέατρο- physical theatre
Υποκριτική και στοιχεία της φύσης- ποιότητες κίνησης
Οι βασικές ενέργειες του σωματικού θεάτρου
Συνδυασμός λόγου και κίνησης (πολυσυντονισμός)
Χρήση και εμψύχωση αντικειμένου.
Σκηνοθεσία και φαντασία

Στόχος Σεμιναρίου:
Να μάθουμε να εκφραζόμαστε με ελευθερία, αποκαλύπτοντας το δημιουργικό μας εαυτό, δοκιμάζοντας απλά «να παίξουμε» , αυτοσχεδιάζοντας χωρίς κείμενο.
Να γνωρίσουμε τεχνικές θεάτρου μέσα απ΄ αυτό, ή να εξελίξουμε τις υποκριτικές μας ικανότητες και να μελετήσουμε το ρόλο μέσα από μια σωματική διεργασία .
Να έχουμε μια δημιουργική σωματική ενασχόληση, που να είναι κοντά στις δικές μας δυνατότητες, τονώνοντας τόσο τη φυσική μας κατάσταση, όσο και την καλλιτεχνική μας ανάγκη.
Να διευρύνουμε τη φαντασία μας, εμπλουτίζοντας με νέο υλικό τις υποκριτικές μας γνώσεις.
Να εξελιχθούμε ως ηθοποιοί, χορευτές, καλλιτέχνες, δάσκαλοι, σκηνοθέτες, μουσικοδιδάσκαλοι, ψυχολόγοι, εμψυχωτές ομάδων κ.τ.λ.




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.




ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ