Δημιουργική Γραφή Αρχαρίων

Δημιουργική Γραφή
Δημιουργική Γραφή Αρχαρίων στο Μικρό Πολυτεχνείο

Το Εργαστήριο για την Δημιουργική Γραφή Αρχαρίων απευθύνεται σε νέους και πρωτόπειρους Ποιητές και Πεζογράφους. Αποτελεί την καλύτερη εκπαιδευτικά είσοδο στο χώρο της γραφής αλλά και της μελέτης του λογοτεχνικού λόγου.

Εισηγητής: Χριστίνα Οικονομίδου

Πρόγραμμα: Αναμένεται
Διάρκεια: 8 μαθήματα συνολικής διάρκειας 16 ωρών.
Έναρξη: Αναμένεται


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απατείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για το εργαστήριο Δημιουργική Γραφή Αρχαρίων

Ξέρουμε τι ακούμε; Ξέρουμε τι λέμε; Ή μήπως έχουμε στερήσει απ’ το λόγο πια το νόημα, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις “τεχνικές προδιαγραφές” της σύγχρονης ζωής και επικοινωνίας; Ακόμη και ως μέσον η Ποίηση και η Λογοτεχνία μπορούν να δώσουν στον καθένα μας την δύναμη να εκφραστεί και να πλουτιστεί η καθημερινότητά του κάποιες υπέροχες πρακτικές συνήθειες που οδηγούν αναμφίβολα τουλάχιστον στη γνώση και τη δημιουργικότητα.

Από τη στιγμή που γεννιέται ο καθένας μας αρχίζει να συντάσσει στο μυαλό του ένα “εμπειρικό λεξικό”, όπου η ερμηνεία των λημμάτων (λέξεων) προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από μια ιδιαίτερη και προσωπική ετυμολογία, από τον υποκειμενικό τρόπο εγγραφής τους στο μυαλό μας. Αυτό το “λεξικό” δεν χάνεται εντελώς ποτέ, παραμερίζεται όμως για τις ανάγκες της καθημερινής μας επικοινωνίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, σταματάμε να ακούμε και να μιλάμε ουσιαστικά, ο λόγος ξεθωριάζει μέσα μας και, στην πραγματικότητα, χάνουμε σιγά σιγά κάθε δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας.

Μαθαίνοντας ν’ ακούμε και να διαβάζουμε το προσωπικό λεξικό των άλλων, ξαναθυμόμαστε και εμπλουτίζουμε το δικό μας προσωπικό λεξικό. Ασκώντας την ευαισθησία μας στο λόγο, μπορούμε να αναπλάσουμε τις λέξεις δημιουργικά, αρθρώνοντας και διεκδικώντας τον δικό μας λόγο. Ανατρέχοντας στην ετυμολογία των δικών μας προσωπικών λημμάτων μπορούμε να διαχειριστούμε τον λόγο έτσι που να μας οδηγήσει στη γραφή. Αυτό το «προσωπικό λεξικό» είναι η βάση, το απαραίτητο υλικό που θα χρησιμοποιήσει ο συγγραφέας και ο κάθε ποιητής για να συνθέσει την δική του ερμηνεία, την δική του εικόνα για τον κόσμο.Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (επιλέξτε):

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL