Δημιουργική Γραφή: Atelier Ποίησης

Atelier Ποίησης στο Μικρό Πολυτεχνείο
Atelier Ποίησης στο Μικρό Πολυτεχνείο

Ο Πρώτος Ερευνητικός του Εργαστηρίου: Δημιουργική Γραφή: Atelier Ποίησης, εστιάζει στην σύγχρονη – κυρίως – αφήγηση του κόσμου μέσα από το πρίσμα της ποίησης, με την προοπτική μετά να συνεχιστεί σε ένα δεύτερο ώστε να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε Ομαδική Έκδοση Ποιητικής Συλλογής.

Εισηγητής: Χριστίνα Οικονομίδου

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη, ώρα: 21:00 – 23:30.
Διάρκεια: 12 μαθήματα συνολικής διάρκειας 30 ωρών.
Έναρξη: Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΤΩΣΗ: 50% – ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απατείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ & ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Δημιουργική Γραφή: Atelier Ποίησης:

Τι γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος για την ποίηση;

Στην καλύτερη περίπτωση κάποια ονόματα ποιητών που βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ ή απέσπασαν άλλες εθνικές και διεθνείς διακρίσεις ή /και βρέθηκαν, πρόσφατα, στο επίκεντρο του φακού της εγχώριας δημοσιότητας για λόγους, συχνά, εντελώς εξω-ποιητικούς. Η Απόφαση να εμβαθύνει κανείς στη σχέση του με τον Ποιητικό Λόγο είναι καθαρά προσωπική και επίπονη.

Ανιχνεύοντας το στυλ…
Στο Σεμινάριο ποίησης θα εστιάσουμε στην σύγχρονη –κυρίως- αφήγηση του κόσμου μέσα από το πρίσμα της ποίησης, όπως αποτυπώνεται στο παγκόσμιο μωσαϊκό της ανθρώπινης ιστορίας, με επίκεντρο αφανείς αλλά και λιγότερο προβεβλημένες «εξαιρέσεις» – που, ωστόσο, υποστηρίζουν όσο και υποσκάπτουν τον κανόνα /πυλώνα. Προσκαλεσμένοι ποιητές θα φωτίσουν τις εκλεκτικές τους συγγένειες και θα σας ξεναγήσουν, με τον τρόπο τους, στην ιδιαίτερη ποιητική πατρίδα τους. Μετά από κάθε συνάντηση, θα δίνεται μία άσκηση σε όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην αυτο-επιμέλεια του ποιητικού τους λόγου, ανιχνεύοντας παράλληλα το στυλ τους.

Η Δομή του Εργαστηρίου: Δημιουργική Γραφή: Atelier Ποίησης.

Το Workshop θα μπορούσε να ονομάζεται «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ». Στοχεύει να οδηγήσει τους συμμετέχοντες στην δεύτερη φάση με την ολοκλήρωση μιας Ομαδικής Ποιητικής Συλλογής που θα μπορούσαν να εκδώσουν κατόπιν πρότασης του Μ.Π. σε γνωστούς Εκδοτικούς Οίκους της πόλης. Το Μικρό Πολυτεχνείο πιστεύει πως αυτό θα είναι εφικτό μέσα από το έργο που θα φέρουν στο φως αφού ασκηθούν ενεργά πλάι στη Χριστίνα Οικονομίδου.Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (επιλέξτε):

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210.325.2998

3 τυχεροί θα κερδίσουν έκπτωση 50% στο Εργαστήριο Ποίησης