Δημιουργικό Πάτσγουορκ

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Με πολύ απλές τεχνικές, που δεν χρειάζονται προηγούμενη εμπειρία ούτε γνώσεις ραπτικής, μαθαίνουμε να «παντρεύουμε» κομμάτια ύφασμα για να φτιάξουμε ένα νέο πανί.

Ζωγραφίζοντας με Πανιά

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: MANIA ΜΑΡΑΤΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 ΣΥΝΑΤΗΣΕΙΣ ΔΙΩΡΕΣ (20 ΩΡΕΣ)

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ: ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 12:30 – 14:00

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Χρησιμοποιούμε κουρέλια από ρούχα αγαπημένα ή και παραπεταμένα, κλωστές, νήματα και βελόνες.

Εστιάζουμε στη διαδικασία και στην πράξη και όχι στην εκτέλεση κάποιων προκάτ σχεδίων. Μαθαίνουμε δηλαδή να δημιουργούμε τα δικά μας σχέδια.

Όλες οι κινήσεις της δημιουργικής διαδικασίας, η επιλογή του υφάσματος που κουβαλάει και αυτό τη δική του ιστορία, ο τρόπος που συνδυάζουμε υλικά και χρώματα, οι βελονιές οι ίδιες συνθέτουν μια νέα αφήγηση, ένα πανί που λέει τη δική του ιστορία.

Το σεμινάριο συνδέεται υφολογικά με το εργαστήρι Αφήγησης Παραμυθιού αφου τα νήματα των ιστοριών μπορούν να συνδεθούν με τα νήματα των υφασμάτων και ξέροντας να πλέκουμε και να ράβουμε θα μπούμε σε μια διαδικασία ώστε να δημιουργείται κάθε φορά μια καινούργια ιστορία μέσα και από την τέχνη του patchwork.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Εργαστήρι ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 280€ / 250€ (ΜΕΛΗ)

Εργαστήρι Δημιουργικού PATCHWORK 220€ / 200€ (ΜΕΛΗ)

Η κοινή παρακολούθηση μεταμορφώνει το κόστος σε 380€ / 350€ (ΜΕΛΗ)

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΙΑ ΜΑΡΑΤΟΥ

Η Μάνια Μαράτου (από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες Αφηγήτριες Παραμυθιών, με παράλληλη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση στον χώρο των εικαστικών τεχνών και της μουσικής) συντονίζει στο Μ.Π. ένα Eργαστήρι ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ με στόχο προς το τέλος της χειμερινής σαιζόν στο STORY TELLING FESTIVAL που διοργανώνει το Μ.Π. να φέρει επί σκηνής τους ολόφρεσκους Παραμυθάδες που θα έχουν εκπαιδευτεί επαγγελματικά κοντά της.

Συμπληρωματικά ή ανεξάρτητα όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει στο Εργαστήρι Δημιουργικού PATCHWORK που διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μικρό Πολυτεχνείο.