Αν ο δημοσιογραφικός λόγος – η ρεαλιστική γραφή- ακουμπάει με το ένα πόδι στη λογική μας, με το άλλο στηρίζεται στην φαντασία. Αν η ρεαλιστική γραφή καταγράφει αυτό που αντιλαμβανόμαστε με το νου μας, η λογοτεχνική γραφή καταγράφει τα προϊόντα της φαντασίας μας.
Εισηγητής: Μάρκος Φράγκος
Διάρκεια: 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις 2 ½ ωρών (τρίμηνος κύκλος)
Κάθε Τρίτη 18:00 – 20:30 .
Έναρξη Φεβρουάριος 2010
Μέσα στον τρίμηνο κύκλο του σεμιναρίου αυτού μαθαίνουμε τα μυστικά για να στήσουμε:
-Χαρακτήρες
-Φόντο
-Πλοκή
Ξεκινώντας με αυτά τα τρία προαπαιτούμενα είμαστε έτοιμοι να δομήσουμε ένα διήγημα, μια νουβέλα, ή ένα ολόκληρο βιβλίο παραμένοντας συνεπείς σε αυτά που μας υποδεικνύει η φαντασία μας και η παρατηρητικότητά μας.
Μέσα από ασκήσεις, παραδείγματα αλλά και τη διάδραση –απαραίτητο συστατικό- μεταξύ των συμμετεχόντων, μαθαίνουμε να ακονίζουμε την ικανότητά μας και να βελτιώνουμε τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να αφηγηθούμε μια ιστορία.
Σίγουρα δεν αρκεί μόνο μια καταπληκτική ιδέα. Χρειάζεται να την βάλουμε σε μια σειρά ώστε να προσφέρει και την μέγιστη δυνατή ψυχαγωγία στον αναγνώστη του κειμένου μας.
Από τα ποικίλα στιλ της λογοτεχνικής γραφής, σίγουρα υπάρχουν κάποια – ή κάποιο- που μας ταιριάζει περισσότερο. Αυτό ανακαλύπτουμε μαζί μέσα από συναντήσεις που συνήθως είναι μέχρι και συναρπαστικές.