Θεατρικό Παιχνίδι: Παιχνιδόσωμα

Θεατρικό Παιχνίδι

Το Θεατρικό Παιχνίδι: Παιχνιδόσωμα είναι ένα παιχνίδι στο Σωματικό θέατρο με Κινησιολογικούς  αυτοσχεδιασμούς, ανάπτυξη της Μη-Λεκτικής επικοινωνία (σωματική νοημοσύνη) και έμφαση στην Σκηνική παρουσία και έκθεση. Μετά από την επιτυχία που σημείωσε το Τμήμα του Οκτωβρίου, ένας νέος Κύκλος από Αρχές Ιανουαρίου ξεκινάει στο LOFT της Ιεράς Οδού στον Κεραμεικό.

Εισηγητής: Κατερίνα Μπάστα


Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή, ώρα: 18:00 – 20:30.
Διάρκεια: 10 + 1 μαθήματα συνολικής διάρκειας 27 ωρών.
Ανοιχτό – Εισαγωγικό Μάθημα: Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 (18:30-20:30)

Έναρξη: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για την καλύτερη ενημέρωση σας επισκεφτείτε μας σε ημέρα που παρουσιάζεται το εργαστήριο που σας ενδιαφέρει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ & ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για το Θεατρικό Παιχνίδι: Παιχνιδόσωμα

Τι είναι το «ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΩΜΑ»:

Το “Παιχνιδόσωμα” ως σεμινάριο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2008 στο Μικρό Πολυτεχνείο με μεγάλη επιτυχία. Η αρχική του κατεύθυνση ήταν η ανάδειξη του δημιουργικού-καλλιτεχνικού εαυτού. Η εμπειρία μας όμως με τα άτομα που το παρακολούθησαν κατέδειξε ότι τελικά υπηρέτησε κι έναν απρόσμενο σκοπό, αυτόν της παρατήρησης του εαυτού. Το “Παιχνιδόσωμα” είναι ένα σεμινάριο που βασίζεται σε ασκήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται από το «ΠΑΙΧΝΙΔΙ». (θεατρικό παιχνίδι, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, παραλλαγμένα παραδοσιακά παιχνίδια, μουσικοκινητικά παιχνίδια κ.τ.λ). Βασίζεται στους απλούς κανόνες ενός παιχνιδιού και στην χαρά που προσφέρει η συμμετοχή σε ένα παιχνίδι – προσαρμόζοντας τεχνικές υποκριτικής και κίνησης. Συγχρόνως, ΣΥΝ-υπάρχουμε και ΣΥΝ-δημιουργούμε όλοι μέσα σε μια ομάδα. Στο «ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΩΜΑ», το Σώμα είναι το βασικό μέσο που δρά και αντιλαμβάνεται, η Σωματική μας συμπεριφορά χρησιμοποιείται ως κύριος τρόπος επικοινωνίας ( μαθαίνουμε να δουλεύουμε μέσα από κινησιολογικές φόρμες). Ανακαλύπτουμε αλλά και προπονούμε τα ταλέντα μας και εξοικειωνόμαστε με την έκθεση και την προβολή.

Ποιους αφορά:
Ενήλικες άντρες & γυναίκες που έχουν «καλλιτεχνικές ανησυχίες», ανάγκη να «ξεμπλοκάρουν» την σωματική τους έκφραση και έκθεση και διάθεση να αυξήσουν την «δημιουργικότητά» τους.

Θεματολογία Σεμιναρίου :
Σωματικό θέατρο.
Κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί.
Μη-Λεκτική επικοινωνία (σωματική νοημοσύνη).
Σκηνική παρουσία και έκθεση.

Στόχος Σεμιναρίου:
Γνωριμία με το ΣΩΜΑ και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.
Σωματική ενεργοποίηση.
Ξεμπλοκάρισμα εκφραστικών μέσων και διεύρυνση ορίων έκφρασης.
Ενθάρρυνση στην έκθεση και την προβολή των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των ατόμων της ομάδας.
Επικοινωνία και ομαδικότητα.
Ενεργοποίηση φαντασίας και δημιουργικότητας.
Αυτοπεποίθηση και σκηνική παρουσία.

Περιορισμένες Θέσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (επιλέξτε):

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210.325.2998