Θεραπευτικά Βότανα & Φυτικά Καλλυντικά

Θεραπευτικά Βότανα & Φυτικά Καλλυντικά
Θεραπευτικά Βότανα & Φυτικά Καλλυντικά

Θεραπευτικά Βότανα & Φυτικά Καλλυντικά: Μια πρακτική σπουδή, στην φύση και στην χρήση της. Ένα μάθημα γύρω από τα βότανα και τα προϊόντα της φύσης, τις ευεργετικές τους ιδιότητες και ιδιαιτερότητες, τους τρόπους ανίχνευσης και μεταποίησης και ταυτόχρονα η έναρξη ενός ταξιδιού ζωής, που μας φέρνει πιο κοντά στο σώμα μας και στην εκλέπτυνση του ψυχικού μας κόσμου.

Εισηγήτρια: Άννα Κανέλη

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο, ώρα 15:30 – 18:30
Διάρκεια: 10 Συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 30 ωρών

Ανοιχτό Μάθημα: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 15:30 – 18:30
Έναρξη: Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο: Θεραπευτικά Βότανα & Φυτικά Καλλυντικά

Η αναζήτηση – επεξεργασία των μορφών λειτούργησε σαν αφορμή για τη συνάντηση μου με τις φυτικές –οργανικές δομές. Ένας μαγικός καινούργιος (για κάτοικο της πόλης) κόσμος προσφέρεται προς εξερεύνηση. Βότανα και φυτά με ιστορίες και μύθους που διατρέχουν τους αιώνες έρχονται να μας χαρίσουν τα πολύτιμα συστατικά τους για να δημιουργήσουμε τα δικά μας ελιξίρια. Μέσα από την πολυετή μου εκπαίδευση στη βοτανολογία έρχομαι να μεταδώσω όχι απλά τη γνώση μου αλλά και το ήθος που κρύβει αυτός ο τρόπος ζωής και επαγγελματισμού.

Προτείνεται έτσι μια καινούργια προσέγγιση ζωής ουσιαστικά που έρχεται να αποκαταστήσει την πρωταρχική σύνδεση του ανθρώπου με το φυσικό κόσμο που τον περιβάλει. Όντας αποκομμένοι από τη φύση στο τεχνητό περιβάλλον της πόλης έχουμε χάσει το σημαντικό αυτό κομμάτι γνώσης . Θα μπορούσε το σεμινάριο αυτό να λειτουργήσει σαν γέφυρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μια κρέμα.π.χ. χειροποίητη με φυτικά υλικά είναι ένα προϊόν φορτισμένο με τη δημιουργική ενέργεια αυτού που το κατασκευάζει και τις θεραπευτικές ιδιότητες που μας χαρίζει η φύση. Έτσι ένα ουδέτερο εμπορικό προϊόν που αποκτάμε με την μεσολάβηση χρήματος μετατρέπεται σε ένα δημιουργικό κατασκεύασμα με την προσωπική μας εμπλοκή στην κατασκευή του.
Κι επειδή το γνωστικό αυτό πεδίο έχει ευρύτατα όρια, ας κάνουμε το δημιουργικό αυτό ξεκίνημα με αφορμή το σεμινάριο αυτό.

Στόχοι: Να γνωρίσει ο ενδιαφερόμενος τις βασικές ιδιότητες των βοτάνων. Να παρασκευάσει δικά του καλλυντικά, λάδια κρέμες και κεραλοιφές. Να περάσει καλά και δημιουργικά. Να συνδεθεί με το φυσικό περιβαλλον.

Ύλη και Μεθοδολογία:

Μάθημα 1ο: Γνωριμία με τις βασικές αρχές της βοτανοθεραπείας. Ιδιότητες και γνωριμία με βασικά βότανα (1).
Μάθημα 2ο: Ιδιότητες και γνωριμία με βασικά βότανα (2).
Μάθημα 3ο: Τρόποι εκχύλησης των θεραπευτικών ουσιών του βοτάνου. Λάδια, βάμματα, αιθέρια έλαια.
Μάθημα 4ο: Πρακτικό μάθημα παρασκευής βοτανικού λαδιού, κεραλοιφής, κρέμας.
Μάθημα 5ο: Ψυχρή μέθοδος παρασκευής σαπουνιού.
Μάθημα 6ο: Πρακτικό μάθημα παρασκευής σαπουνιού.
Μάθημα 7ο: Συνταγές υλικά για την οργάνωση ατομικού εργαστηρίου παρασκευής.
Μάθημα 8ο: Διαμόρφωση των σκευασμάτων σαν τελικό προϊόν συσκευασία, ετικέτες και ότι μπορεί να δώσει στα προϊόντα αυτά την εικόνα της διάθεσης και πώλησής τους στο κοινό.

Ολοκλήρωση:

Στο σεμινάριο αυτό πού έχει μεγάλο πρακτικό κομμάτι θα δημιουργήσουμε παρέα όση ποσότητα σκευασμάτων επιθυμούμε. Έτσι με την ολοκλήρωση του θα έχουμε πολλά δημιουργικά «δώρα» ή προϊόντα χρήσιμα και υγειινά για δική μας χρήση. Στα πλαίσια του σεμιναρίου προτείνεται η δυνατότητα οργάνωσης «εκδρομής» για γνωριμία των βοτάνων στο φυσικό τους περιβάλλον.


Περιορισμένες Θέσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL