Φωτισμοί Θεάτρου Αρχαρίων

Σεμινάριο Φωτισμοί Θεάτρου
Φωτισμοί Θεάτρου Αρχαρίων στο Μικρό Πολυτεχνείο

Φωτισμοί Θεάτρου: Υπάρχει καλός και κακός φωτισμός; Ποια είναι η σχέση της σκιάς και του φωτός; Υπάρχει συναίσθημα στο φώς; Μήπως το Φως στο Θέατρο είναι πρωτίστως σκηνοθεσία και ύφος; Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω θα την δώσετε εσείς. Οι βασικές αρχές για τον φωτισμό που μπορεί να σας δώσει το σεμινάριο Φωτισμοί Θεάτρου Αρχαρίων: «Θεωρία και Πράξη του Stage Lighting» κρύβουν τις απαντήσεις.

Εισηγητής: Κωσταντίνος Γαλάνης

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο 15:00 – 17:00
Διάρκεια: 12 μαθήματα συνολικής διάρκειας 24 ωρών
Έναρξη: Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
*
Πλέον των μαθημάτων θα γίνουν και 3 θεατρικές βόλτες καθώς και 6 πρόβες για την πρακτική υποστήριξη της θεατρικής παράστασης Όρνιθες του Αριστοφάνη στο Θέατρο OLVIO


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απατείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο: Φωτισμοί Θεάτρου Αρχαρίων

Μετά από 8 πετυχημένους κύκλους το σεμινάριο Φωτισμοί Θεάτρου έχει καθιερωθεί και επανέρχεται με ανανεωμένη ύλη. Μέσα από την επαφή σας με τα υλικά, τις κονσόλες, τους προβολείς, τον τρόπο στησίματος, τις γωνίες φωτισμού, τα φίλτρα αλλά και τον χώρο της θεατρικής σκηνής θα αποκτήσετε τα εφόδια και γιατί όχι και την διάθεση για το πώς θα δημιουργήσετε το δικό σας φωτιστικό πλάνο για να αναδείξετε την δική σας καλλιτεχνική σας παραγωγή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για το πώς θα φωτίσουν μια θεατρική Σκηνή. Φοιτητές θεατρολογίας, δραματικών σχολών, σκηνογράφοι, διακοσμητές, σκηνοθέτες, performer, παραμυθάδες, μουσικοί, ηθοποιοί και όσοι έχουν το φως σαν εργαλείο της δουλειάς τους, είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα κύκλο μαθημάτων όπου η θεωρία θα συναντήσει την πράξη μέσα και από ένα workshop για ανέβασμα παράστασης στο Θέατρο.

Ύλη Μαθημάτων – Φωτισμοί Θεάτρου Αρχαρίων:

  • Βασικές αρχές φωτός – Αναγκαιότητα και σκοποί ενός Σεμιναρίου Φωτισμών Θεάτρου. Τεχνολογία Dimmer – DMX – κονσόλα.
  • Προβολείς – Τύποι προβολέων – Χαρακτηριστικά – Χρήση.
  • Γωνίες Φωτισμού – Αίσθηση – Ύφος – Ποίοι προβολείς πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.
  • Γενικός φωτισμός Θεατρικής Σκηνής – Τοπικοί Φωτισμοί –Sidelights – backlight – cyclorama (πίσω μέρος / φόντο) – Tύποι σκηνών και είδη έργων: πώς φωτίζουμε για παράδειγμα ένα έργο πρόζας και οι διαφορές του από ένα χοροθεατρικό έργο.
  • Φίλτρα – Χρώμα – Συναίσθημα – RGB & ColourMix.
  • Eιδικά υλικά – ειδικά φώτα – ειδικά εφέ (blackrap, blacklight, strombo, leiser, τεχνολογία led κλπ).
  • Show Room:  Προβολείς από νέες Τεχνολογίες – επαφή με όσους στηρίζουν τον χώρο αγοράς φωτισμών θεάτρου – πληροφορίες για φίλτρα – κονσόλες.
  • Real Stage: Επίδειξη και προγραμματισμός κονσόλας – σχεδιασμός και πλάνο φωτισμών σε υπάρχον έργο: αναλύσεις, αποσαφηνίσεις, ιδιαιτερότητες.
  • Ακολουθούν πρόβες για  προετοιμασία υλικού, επεξεργασία κειμένου σε συνεργασία με το σκηνοθέτη, πλάνο φωτισμού: φίλτρα και γωνίες, γενικός φωτισμός και τοπικοί φωτισμοί, προγραμματισμός και χειρισμός κονσόλας, ρεαλιστικές σκηνές, πέρασμα του έργου.

Περιορισμένες Θέσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (επιλέξτε):

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210.325.2998