Χάρτης Ψηφιακών Σεμιναρίων

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Τα ψηφιακά σεμινάρια στο Μικρό Πολυτεχνείο είναι πολύ συγκεκριμένα και έχουν αποκτήσει πολλούς fun που οφείλονται κυρίως στο χαρακτήρα που δίνουν σε αυτά οι συντονιστές τους,

Ο φωτογράφος Γιάννης Βουλγαράκης και η video artist Μάιρα Στυλιανού έχουν δημιουργήσει μια μικρή παράδοση μέσα από τη δουλειά τους για το πνεύμα που διέπει τα εργαστήρια αυτά. Στο τέλος κάθε σεζόν τα τμήματά τους (είτε αρχαρίων, είτε προχωρημένων σε κάθε μία από αυτές τις τέχνες), παρουσιάζουν σε γνωστούς άρτι χώρους της πόλης την δουλειά τους με μεγάλη απήχηση.

Για την περίοδο 2009 – 2010 θα διεξαχθούν τα εργαστήρια:

Ψηφιακής Φωτογραφίας (συντονιστής ο Γιάννης Βουλγαράκης). Θα δημιουργηθούν πέντε 16μελή τμήματα αρχαρίων με ενάρξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009 και δύο τμήματα προχωρημένων με ενάρξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009. Από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2010 θα δημιουργηθούν νέα τμήματα αρχαρίων, ενώ μετά το Πάσχα θα ενεργοποιηθεί το project “ΛΟΓΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ” σε συνεργασία με το δημοσιογράφο Μάρκο Φράγκο και άλλους δασκάλους δημιουργικής γραφής.

Video Art για αρχαρίους (συντονίστρια η Μάιρα Στυλιανού) με έναρξη εντός Νοεμβρίου 2009. [ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ – ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ Α’ ΤΜΗΜΑ: 18:30-21:00. Β’ ΤΜΗΜΑ: 21:00-23:30]. Θα πραγματοποιηθεί επίσης από τον Μάρτιο ως τον Μάιο του 2010 Ταχύρυθμο Τμήμα Αρχαρίων και Τμήμα Προχωρημένων τρίμηνης διάρκειας έκαστο.

“ΛΟΓΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ”:  workshop για ψηφιακό project που συνδυάζει τη συνεργασία μαθητευόμενων δύο σεμιναρίων, εκείνου της ψηφιακής εικόνας και εκείνου της δημιουργικής γραφής. Στόχος να γεννηθούν έργα που να ενώνουν το λόγο με την εικόνα δημιουργικά και να φέρουν στο φως ένα νέο κράμα δημιουργών των ψηφιακών τεχνών με τη λογοτεχνία. Συνεργάζονται στο συντονισμό ο Γιάννης Βουλγαράκης και ο Μάρκος Φράγκος. Η έναρξή του προγραμματίζεται για τα τέλη Απριλίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.