Διαγωνισμός Ελεύθερου Σκίτσου του Μικρού Πολυτεχνείου

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Η συγγραφέας Σοφία Σταμπολίτη μπήκε εδώ και χρόνια στη δημιουργική εμμονή να εντοπίσει και να επινοήσει καρκινικές λέξεις ή φράσεις που κρύβονται επιδέξια μέσα σε μια γλώσσα τόσο πλούσια, όσο η ελληνική.

Ο κάβουρας (καρκίνος) έχει τη δυνατότητα να πάει από δω κι από κει, χωρίς να αλλάξει η αίσθηση ότι πάει κανονικά. Απλά περπατάει, δεν έχει πορεία.

Οι Καρκινικές λέξεις ή φράσεις είναι αυτές που διαβάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή από αριστερά προς τα δεξιά και από δεξιά προς αριστερά.

Η συγγραφέας Σοφία Σταμπολίτη μπήκε εδώ και χρόνια στη δημιουργική εμμονή να εντοπίσει και να επινοήσει καρκινικές λέξεις ή φράσεις που κρύβονται επιδέξια μέσα σε μια γλώσσα τόσο πλούσια, όσο η ελληνική.

Την επιθυμία της να μοιραστεί το έργο της με άλλους συμμερίστηκε η εκδοτική ομάδα του Μικρού Πολυτεχνείου και το έργο προκρίθηκε για να εκδοθεί έως τον Φεβρουάριο του 2012. Και μάλιστα εικονογραφημένο!

Η Σοφία Σταμπολίτη, που παρακολούθησε επί διετίας, με εξαιρετική επίδοση, τα σεμινάρια Στιχουργικής της Δήμητρας Γαλάνη και του Θράσου Καμινάκη, όταν έμαθε πως η έκδοση εγκρίθηκε, πρότεινε στο Μικρό Πολυτεχνείο να συμμετέχουν και άλλοι μαθητές του χώρου στο βιβλίο, από τα εικαστικά κατ’ εξοχήν εργαστήρια, βλέποντας με πολύ θετικό τρόπο την ιδέα ενός διαγωνισμού Ελεύθερου Σκίτσου, που θα ταίριαζαν με το concept.

 




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.




ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

  1. Κάθε σκιτσογράφος μπορεί να επιλέξει από μία (1) έως και τρεις (3) καρκινικές λέξεις / φράσεις.

  2. Τα σκίτσα θα πρέπει :

    • να είναι πρωτότυπη πνευματική ιδιοκτησία του συμμετέχοντα

    • να μην έχουν συμπεριληφθεί σε άλλη έκδοση.

    • να είναι ασπρόμαυρα ή σε αποχρώσεις του γκρίζου.

  3. Τα σκίτσα μπορούν να είναι συμμετρικά.

  4. Πληροφορίες και διευκρινήσεις για τους όρους του διαγωνισμού και για τις φράσεις που μπορείτε να επιλέξετε θα δίνονται στα τηλέφωνα: 6944-120845 & 6942-046706 και στο e-mail: stampoliti@yahoo.com

  5. Η φόρμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι διαθέσιμη στο χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου: Πλατεία Ασωμάτων 7 – 105 53 Θησείο.

  6. Τα πρωτότυπα σκίτσα θα υποβληθούν μέσα σε σκληρό φάκελο στο χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου: Πλατεία Ασωμάτων 7 – 105 53 Θησείο.

  7. Χρονικές Δεσμεύσεις: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη φόρμα συμμετοχής και τα σκίτσα τους από την Παρασκευή 14/10/2011 μέχρι και την Παρασκευή 02/12/2011, στο χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου κάθε μέρα μεταξύ 14:00 έως 20:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

  8. Οι εικονογραφήσεις που θα επιλεγούν από τη συγγραφέα και την εκδοτική ομάδα θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο της Σοφίας Σταμπολίτη με τις καρκινικές λέξεις και φράσεις που θα κυκλοφορήσει έως τον Φεβρουάριο του 2012 με την υποστήριξη του Μικρού Πολυτεχνείου.

  9. Επιδίωξη της εκδοτικής ομάδας είναι κάθε παρουσίαση του βιβλίου να συνοδεύεται από εικαστική έκθεση με συμμετοχές που θα κατατεθούν στο διαγωνισμό (δηλαδή όχι μόνο με τα σκίτσα που θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο) και, φυσικά, με αναφορά στο όνομα του σκιτσογράφου.