Εργαστήρι Θεατρικών Μονολόγων

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Πρόκειται για εργαστήρι για αρχαρίους – και όχι μόνο – που θέτει την τέχνη της Υποκριτικής στην υπηρεσία του θεατρικού μονόλογου με στόχο να δώσει έμφαση σε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στο 6ο διαγωνιστικό Pocket Theatre Festival*.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Δύο Τμήματα: 

Α’ Κάθε Σάββατο, ώρα 16.00 – 18.30 και Πέμπτη, ώρα 21.30 – 24.00

Β’ Κάθε Τρίτη, ώρα 21.30 – 24.00 και Πέμπτη, ώρα 19.00 – 21.30

Έναρξη Α΄Τμήματος : ΠΕΜΠΤΗ 15 Σεπτεμβρίου – για 12 μαθήματα + 2 πρόβες

Έναρξη Β΄Τμήματος : ΠΕΜΠΤΗ 15 Σεπτεμβρίου – για 12 συναντήσεις + 2 πρόβες

Το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ» του Δημήτρη Κανέλου στοχεύει να προετοιμάσει όσους θέλουν να δουλέψουν ένα μονόλογο σύγχρονο ή κλασικού ρεπερτορίου με θεματική την Κρίση και απώτερη βλέψη να συμμετέχουν (χωρίς να είναι υποχρεωτικό)στο διαγωνιστικό Pocket Theatre Festival που διοργανώνει το Μ.Π. από 5/11 έως 5/12 στο νεοσύστατο POCKET THEATRE IN ATHENS. Το πνεύμα της δουλειάς που θα γίνει είναι βασισμένο σε εργαλεία και τεχνικές devised  theatre και δομείται πάνω σε ασκήσεις που αναπτύσσουν τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα, την δημιουργικότητα και συνθετική αντίληψη στους συμμετέχοντες.

Το εργαστήριο αποτελείται από δύο σκέλη, άμεσα συνδεδεμένα.

Α’ σκέλος: Α training με ασκήσεις επιλεγμένες από το Tai Chi για να ενεργοποιηθεί το σώμα, ελευθερώνοντας την κυκλοφορία της ενέργειας.

Β’ σκέλος: Ασκήσεις πάνω σε μονόλογους
Από τη στιγμή που κρατάμε για πρώτη φορά ένα θεατρικό μονόλογο στα χέρια μας, οργανώνουμε μια δουλειά πάνω στην ανάλυση των κειμένων, στην κατανόηση των χαρακτήρων και μέσω αυτοσχεδιαστικών μεθόδων προσεγγίζουμε τόσο το εύρος των υποκριτικών μας δυνατοτήτων όσο και το βάθος του ρόλου που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ
Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα εργαστήρι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει, αλλά είναι προτιμώτερο οι συμμετέχοντες να έχουν μια μικρή πρότερη θεατρική εμπειρία, σε ερασιτεχνικό έστω επίπεδο. Το να παίζεις μόνος επί σκηνής παραμένει πάντα ένα τεράστιο σχολείο και ένας υψηλής τάξης θεατρικός πειραματισμός. 

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως Τετάρτη 14/9 στο 2103252998.

 

*Στο Μ.Π. συντονίζονται και ιδιαίτερα μαθήματα ή μαθήματα σε minigroup προετοιμασίας για το PocketTheatreFestival. Info: 2109480745.