Θεατρική & Ποιητική Βόλτα ΜΠ

Λίνα Νικολακοπούλου

Η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Θράσος Καμινάκης και το Μικρό Πολυτεχνείο, σας καλούν σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Gazzarte, βασισμένη σε μια ιδέα της Λίνας Νικολακοπούλου.

8 Ρώσοι Ποιητές Τραγουδούν Ελληνικά

Μουσική-Ενορχήστρωση: Δάφνη Αλεξανδρή | Μετάφραση: Γιάννης Σουλιώτης | Ιδέα – Πρόταση: Λίνα Νικολακοπούλου | Ερμηνεύουν:
Kostas Thomaidis, Argyro Kaparou , Thodoris Voutsikakis |
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Φαλελάκης , Κατερίνα Οικονόμου

«Μόνο στη Ρωσσία η ποίηση είναι σεβαστή,
κάνει ανθρώπους να σκοτώνονται…»

Οι 8 ποιητές, αποσπάσματα από τα ποιήματα των οποίων θα ακούσουμε στην παράσταση αυτή, έζησαν ζωές που σφραγίστηκαν από τις ιστορικές συγκυρίες της χώρας τους.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν ποιήματα των:

Άννας Αχμάτοβα (1889 – 1966)
Μαρίνας Τσβετάγιεβα (1892 – 1941)
Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι (1893 – 1930)
Όσιπ Μαντελστάμ (1891 – 1938)
Σεργκέι Γιεσένιν (1895 – 1925)
Μίρας Λοχβίτσκαγια (1869 – 1905)
Ζιναϊδα Γκίππιους (1869 – 1945)
και του Μαρκ Σαγκάλ (1887 – 1985), τον οποίον γνωρίζουμε όλοι ως ζωγράφο αλλά λίγοι ως ποιητή.

Όλα τα ποιήματα είναι σε μετάφραση του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιάννη Σουλιώτη και έχουν μελοποιηθεί από την Δάφνη Αλεξανδρή.
Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές: Κώστας Θωμαΐδης, Αργυρώ Καπαρού, Θοδωρής Βουτσικάκης. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Φαλελάκης και Κατερίνα Οικονόμου.
Στην παράσταση συμμετέχει 5μελής ορχήστρα.

Ο ποιητικός λόγος συνεχίζει να είναι ακόμα και μέσα σε αυτήν την αγωνιώδη εποχή, ζωοδότης και να δίνει διέξοδο σε πολλές υπαρξιακές και αισθητικές αναζητήσεις των σύγχρονων ανθρώπων. Καταλήγει κανείς σε αυτό το συμπέρασμα, παρατηρώντας ότι το κοινό παρίσταται και συμμετέχει αυθόρμητα και με χαρά σε πολλές λογοτεχνικές και ποιητικές βραδιές.

Η Λίνα Νικολακοπούλου υπογραμμίζει:

«Η Ρώσσικη ποίηση είναι πλούσια και η επαφή μας μαζί της πιστεύω ότι μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες μας. Χρωστάμε πολλά στους μεταφραστές οι οποίοι μας έφεραν σε επαφή με ποιητές και λογοτέχνες από κάθε γωνιά της γης, γιατί αλλιώς θα αγνοούσαμε πολλούς θησαυρούς του ανθρώπινου πνεύματος.»

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

topmovie