σεμινάριο Φωτογραφίας (β’ κύκλος) προχωρημένων

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Στον κύκλο αυτό μπορούν να συμμετέχουν όσοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με την τέχνη της Φωτογραφίας και έχουν πίσω τους μια μικρή εκπαιδευτική πορεία διανύσει, αλλά και μια προσωπική εμπειρία αποκτήσει, μέσα από ανάλογες καλλιτεχνικές διαδρομές.

Ο Β’ Κύκλος (για προχωρημένους) υποχρεωτικά ζητά από τους υποψηφίους μια προσωπική συνέντευξη με το συντονιστή Γιάννη Βουλγαράκη.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Γνωριμία με τα διαφορετικά είδη (genres) της φωτογραφίας και εκπόνηση φωτογραφικού project.

ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του σεμιναρίου η εξοικείωση με διαφορετικά είδη και τεχνικές φωτογράφησης καθώς και η διαμόρφωση ενός portfolio με εικόνες από τα παραπάνω είδη.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Κάθε δεύτερη ΠΕΜΠΤΗ, 18:30 – 21:00 (Εναλλάξ με τον Γ’ Κύκλο Φωτογραφίας – Portfolio)
Έναρξη: 4 / 12 / 2014
Διάρκεια σεμιναρίου: 10 συναντήσεις μαθημάτων & 1 τρίωρη επισκέψη σε έκθεση φωτογραφίας

ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ
Το σεμινάριο διαμορφώνεται ως εξής :

1) ΤΕΧΝΙΚΟ – αναφορά στις τεχνικές ιδιαιτερότητες των διαφορετικών εξειδικεύσεων/ είδη της φωτογραφίας και εμβάθυνση σε βασικές αρχές και κανόνες της φωτογραφικής τεχνικής για τον καλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος.

2) ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ –κατηγοριοποίηση, εξειδίκευση στη φωτογραφία: Θα δούμε για την κάθε κατηγορία ξεχωριστά, την ιστορική διαδρομή της μέσα από την παράθεση της φωτογραφικής «εργασίας», καινοτόμων και πρωτοπόρων φωτογράφων, ώστε να καταδείξουμε τις θεματικές, τεχνικές και αισθητικές ιδιαιτερότητες της κάθε μιας

Αρχιτεκτονική φωτογραφία
Φωτογραφία Μόδας
Φωτορεπορτάζ / Ταξιδιωτική Φωτογραφία
Πορτραίτο
Φωτογραφία Τοπίου
Φωτογραφία Νεκρής φύσης
Φωτογραφία Δρόμου
Φωτογραφία Γυμνού

3) PHOTOSHOP
HDR (high dynamic range)
Panorama
Raw convert
Image manipulation techniques

4) ΠΡΑΚΤΙΚΟ
Θα δίνονται μικρές εργασίες με χρονοδιαγράμματα, ανάλογα με την ύλη που θα διδάσκεται. Επίσης θα γίνεται ανάθεση Φωτογραφικού «project» με τελικό στόχο την παρουσίαση–έκθεση «σειράς» φωτογραφιών μετά το πέρας του σεμιναρίου

5) ΚΡΙΤΙΚΗ
Οι φωτογραφίες που θα παράγονται, θα σχολιάζονται με σκοπό την βελτίωσή τους

6) ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα μας επισκέπτονται δημιουργοί με πολύχρονη εμπειρία στην φωτογραφία οι οποίοι θα μας παρουσιάζουν την δουλειά τους και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους.