ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ο νέος κύκλος των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής γύρω από το σενάριο και το διάλογο θα διαρκέσει 3 μήνες και απευθύνεται σε όσους έχουν ιδιαίτερη έφεση στη συγγραφή διαλόγων και θέλουν να ανιχνεύσουν τις τεχνικές δομές στησίματος ενός σεναρίου κινηματογραφικού-τηλεοπτικού ή θεατρικού κειμένου.

Συντονισμός: Κατερίνα Φιλιώτου

Παράλληλα απευθύνεται σε άτομα με όποια μικρή έστω εμπειρία στη συγγραφή σεναρίου. Κατά τη διάρκεια των 3 μηνών που θα διαρκέσει το εργαστήριο μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε σενάρια ή θεατρικά κείμενα μικρής διάρκειας. Στόχος του σεμιναρίου θα είναι ο κάθε συμμετέχων να γράψει σε αυτό τον κύκλο 2 ή 3 μικρά σενάρια ή θεατρικά κείμενα.

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα είναι κάθε Κυριακή δομημένες ως εξής:

Αν οι συμμετέχοντες είναι 12 άτομα το εργαστήριο θα διαρκεί 3 ώρες την εβδομάδα. Αν είναι 14 άτομα 3 ½ ώρες και αν είναι 16 άτομα 4 ώρες. Προβλεπόμενη ώρα: 17:00 – 21:00.

Έναρξη των μαθημάτων την Κυριακή 20/3

Μαθήματα : 20 & 27/3, 3, 10 & 17/4, 8, 15, 22 & 29/5, 5/6 και καταληκτήριο μάθημα κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες με ανάγνωση των projects στην καλοκαιρινή ταράτσα του ΜΠ από 7 έως 15/6.

Η παρουσίαση του σεμιναρίου θα γίνει την Κυριακή 20/2 ώρα 21.30 στο Θησείο, Πλ. Ασωμάτων 7.

Η Κατερίνα Φιλιώτου έχει εργαστεί αρκετά χρόνια σαν βοηθός σκηνοθέτη. Σαν σκηνοθέτης έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους : «Ηλεκτρισμένες νύκτες» και «Έλα να σου πώ» η οποία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας πολλά βραβεία (βραβείο καλύτερης ταινίας και γυναικείας ερμηνείας στο festival CLERMONT FERRAND).

Τα τελευταία 5 χρόνια σκηνοθετεί στην TV. Έχει σκηνοθετήσει : « 10η Εντολή», «Υπέροχα πλάσματα» , «Ιστορίες από την απέναντι όχθη» , «Εργαζόμενη γυναίκα» και «3ος νόμος».