Η Δημιουργική Γραφή Της Κυριακής

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Η Δημιουργική Γραφή Της Κυριακής:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Όταν μια Ιδέα για μια Ιστορία αναζητεί διέξοδο συνήθως ψάχνει να βρει τον τρόπο να γίνει  σενάριο, διήγημα, μυθιστόρημα, θεατρικό έργο. Στη σειρά των συναντήσεων μας δεν θα περιοριστούμε σε είδη γραφής ούτε θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας ως θεματική αποκλειστικά η ανάπτυξη ενός κινηματογραφικού σεναρίου αλλά θα επεκταθούμε και σε όσα είδη δημιουργικής γραφής θα εξυπηρετούσαν ώστε η ιδέα να γίνει έργο γραπτό με αξία.

Συντονισμός: Χρήστος Δήμας

Εισαγωγικό μάθημα: Αναμένεται

Διάρκεια: Αναμένεται

Εναρξη: Αναμένεται

 

Μια Ιδέα που θέλει να γίνει μια Ολόκληρη Ιδέα

  • Πως μια ιδέα παίρνει τη δομή και την τεχνική ενός σεναρίου;
  • Πως ένα διήγημα ή ένα μεγαλύτερο μυθοπλαστικό κείμενο φτάνει να διασκευαστεί σε σενάριο;
  • Πως ένα σενάριο, ένα μικρό διήγημα ή ακόμη και μια σειρά από σελίδες διαλόγων μπορούμε να τα δούμε σιγά – σιγά να ολοκληρώνονται με πρόθεση να φτάσουν στο κοινό τους είτε παίρνοντας το βάπτισμα της να δημοσίευσης, είτε ενωμένα όλα μαζί σε βιβλίο;
  • Για όλα αυτά θα δουλέψουμε πάνω σε τεχνικές ανάπτυξης Ύφους, Δομής και Πρακτικών διαχείρισης του κειμένου.
  • Μικρά μυστικά, χρήσιμα ή άχρηστα, αλλά. αν μη τι άλλο, ικανά εργαλεία ώστε η Ιδέα να βρει χώρο να ανθίσει και να γίνει Έργο.
  • Το ζητούμενο είναι σε κάθε συνάντηση  να παραδίδεται εργασία, να αξιολογείται και να δίδεται η επόμενη που θα κινητοποιήσει την Πλοκή της κάθε Ιστορίας, θα ενεργοποιήσει τους Χαρακτήρες των Ηρώων της και θα οδηγήσει τον Συγγραφέα της στην ολοκλήρωσή της.
  • Στόχος είναι στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων όσοι συμμετέχουν, να έχουν ολοκληρώσει το Έργο τους σε όποια μορφή κι αν είναι αυτό, είτε σε σεναριακή, είτε σε πεζό λόγο, είτε με διαλογικό τρόπο αν προορίζεται για το Θέατρο.



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.




ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ