Chi Kung – Tai Chi

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Chi Kung – Tai Chi είναι μια αρχαία κινέζικη τέχνη που εναρμονίζει το σώμα με το Νου. Μπορεί να χαρακτηριστεί σαν διαλογισμός σε κίνηση, άσκηση θεραπευτική, αργός ενεργειακός χορός, ήπια πολεμική τέχνη.

Απευθύνεται σε όλους κυρίως σε ηθοποιούς ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Η μέθοδος εκπαίδευσης είναι αυτή που ακολουθεί ο Ρώσος θεατρικός σκηνοθέτης και δάσκαλος, Anatoly Vasiliev για τους ηθοποιούς του. Ο Δ. Κανέλλος έχει κάνει αρκετά σεμινάρια και το δίδαξε και στο κέντρο αρχαίου δράματος, όταν αυτό τελούσε υπό τη διεύθυνση της Λυδίας Κονιόρδου.

Εισηγητής: Δημήτρης Κανέλλος   

Πρόγραμμα: Αναμένεται 

Διάρκεια: 24 μαθήματα
Έναρξη: Αναμένεται 

Ανοιχτό Μάθημα: Αναμένεται 

Λίγα Λόγια για την Τέχνη του Chi Kung – Tai Chi

Το Chi Kung – Tai Chi σαν έννοια, εκφράζει την αρμονία των αντιθέτων, την εναρμόνιση των δύο αντίθετων πόλων του yin και του yang, τις δυο αντίθετες δυνάμεις που κινούν τον κόσμο.

Το Τάι Τσι προέρχεται από τις λεγόμενες «εσωτερικές πολεμικές τέχνες». Αλλά διαδόθηκε πάρα πολύ στην Κίνα μετά την πολιτιστική επανάσταση του Μάο τονίζοντας κυρίως τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι αργές και απαλές κινήσεις του κρύβουν δύναμη και ζωντάνια. Ο σταθερός ρυθμός επιτρέπει στο νου να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί. Είναι μια άσκηση που προσφέρεται για όλες τις ηλικίες, γιατί ενώ γυμνάζει συνολικά το σώμα δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη μυϊκή προσπάθεια, και προσφέρει στον ασκούμενο, χαλάρωση από τις εντάσεις, αναζωογόνηση, ευεξία και αίσθηση πληρότητας.

Οι φόρμες του Τάι τσι είναι συγκεκριμένες κυκλικές κινήσεις οι οποίες εκφράζουν τη δύναμη της ζωής που συνεχώς ρέει, αλλάζει και κυλάει. Είναι σειρές κινήσεων που μαθαίνονται σε διάστημα λίγων μηνών αλλά με τον χρόνο και την επανάληψη, επιτυγχάνεται εκλέπτυνση αυτών των κινήσεων, ώστε να καλλιεργηθεί η αίσθηση της εσωτερικής ροής. Σαν πολεμική τέχνη μας μαθαίνει να χρησιμοποιούμε τη δύναμη του άλλου. Η κάθε κίνηση είναι και μια τεχνική αυτοάμυνας.

Το Τάι Τσι καθώς και τα Τζι Κούν, απλές ενεργειακές κινήσεις με έλεγχο της αναπνοής, βοηθάνε στην ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας, στον συντονισμό του νευρικού συστήματος, στο άνοιγμα της αναπνοής, στην βελτίωση του μεταβολισμού, στην αύξηση της αίσθησης ισορροπίας, στην ανακούφιση των κλειδώσεων. Δίνουν ελαστικότητα και ευλυγισία στο σώμα και προσφέρουν καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Βελτιώνουν την αναπαραγωγή των κυττάρων. Βοηθάνε στην αϋπνία και όλο αυτό λειτουργεί σαν προληπτική άσκηση για διάφορες ασθένειες. Αναπτύσσει την ικανότητα συγκέντρωσης, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Κατά την εξάσκηση ο νους είναι ήσυχος, αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση. Έτσι επιτυγχάνεται ενότητα ηρεμίας και κίνησης.




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.




ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ