ΒΡΑΒΕΙΑ 30/5 – 6/6/2010

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 5oυ STORY TELLING FESTIVAL. Πέμπτη 01/07/2010 & Παρασκευή 02/07/2010

Τα αποτελέσματα του 5ου Story Telling Festival 2010 στις κατηγορίες:

1) Προφορική Αφήγηση, 2) Έμμετρο (γραπτό) Παραμύθι, 3) Αυτοσχεδιαστικό Παραμύθι (impro), είναι:

1. ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Διαγωνίστηκαν 9 άτομα.

1ο Βραβείο Κοινού (με ομόφωνη ψήφο της επιτροπής) στην Ειρήνη Πανοπούλου (56 ψήφοι) για το παραμύθι «Τρία Παληκάρια».

2ο Βραβείο Κοινού (με ομόφωνη ψήφο της επιτροπής) στην Κατερίνα Μπάστα (24 ψήφοι) για το παραμύθι «Η Κοκκινοσκουπίτσα».

3ο Βραβείο Κοινού (χωρίς ομόφωνη ψήφο της επιτροπής) στη Κατερίνα Παπουτσή (7 ψήφοι) για το παραμύθι «Τρίκι-τρίκι».

Εύφημη Μνεία από την επιτροπή στον Θάνο Μιχαλά για το παραμύθι «Μέρα μεσημέρι».

2. ΕΜΜΕΤΡΟ (ΓΡΑΠΤΟ) ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Διαγωνίστηκαν 20 άτομα.

1ο Βραβείο Κοινού (με ψήφο της Μαρίας Φακινού από την επιτροπή) στον Χρήστο Δημητριάδη για το παραμυθοτράγουδο «Το Δώμα» (20 ψήφοι).

2ο Βραβείο Κοινού-Εξ ημισείας στους:

Γιώργο Γκρίλη (με ψήφο της Λίνας Κοντοπούλου από την επιτροπή) στον για το παραμυθοτράγουδο «Η Μπαλάντα των Πρωτόπλαστων» (17 ψήφοι).

Και

Πηνελόπη Δεληγιάννη (με ψήφο από τις «Παραμυθοκόρες» από την επιτροπή) για το παραμυθοτράγουδο «Λιλά πανί με Τουλίπες» (17 ψήφοι).

3ο Βραβείο Κοινού (με ψήφους από τη Μαρίας Φακινού και τη Λίνα Κοντοπούλου από την επιτροπή) στην Ρουμπίνη Δαβίλα για το παραμυθοτράγουδο «Η Παγώνα» (8 ψήφοι).

Εύφημη Μνεία από την επιτροπή στην Λέττη Κοιλάκου για το παραμυθοτράγουδο «Η Σταχτοπούτα».

3. ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (impro)

Διαγωνίστηκαν 16 άτομα μέσα από το κοινό.

Το μοναδικό βραβείο απέσπασαν (με ομόφωνη ψήφο της επιτροπής) οι: Κατερίνα Μπάστα και Ευγενία Τσακίρη για το αυτοσχεδιαστικό παραμύθι «Γιατί φωνάζει η Σιωπή;».

Εύφημη Μνεία (με ομόφωνη ψήφο της επιτροπής και με το κοινό να ετυμηγορεί παμψηφεί) στον 10χρονο (!) Τηλέμαχο Gonzalez για το αυτοσχεδιαστικό παραμύθι «Ποιος είναι ο δάσκαλος των δασκάλων;».

Την κριτική επιτροπή του φετινού 5ου Story Telling Festival 2010 αποτελούν οι:

Μαρία Φακινού (συγγραφέας), Λίνα Κοντοπούλου (συγγραφέας παραμυθιών) και οι τρεις «Παραμυθοκόρες» (αφηγήτριες παραμυθιών) που αποτελούν οι: Ιφιγένεια Κακριδώνη, Αντωνία Βέλλιου, Βασιλική Βαξεβάνη.

 

Δεύτερη Κυριακή του Διαγωνισμού 6/6

 

4Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΠΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 

Διαγωνίστηκαν 32 άτομα.

 

Τα πρώτα βραβεία (γραπτού παραμυθιού) από την κριτική επιτροπή και το κοινό είναι:

 

1ο Βραβείο Κοινού: Αγγελική Σαρακινού (με ψήφο από τη Λίνα Κοντοπούλου από την επιτροπή) για το παραμύθι «Η μικρή μαγείρισσα και ο καλικάτζαρος της πιπερόριζας»( 22 ψήφοι)

 

2ο Βραβείο Κοινού: Μαρίνα Μελή (με ψήφο από τη Μαρία Φακίνου από την επιτροπή) για το παραμύθι «Ο Ξυλοχέρης» ( 21 ψήφοι)

 

3ο Βραβείο Κοινού: Αγγελική Σταματακοπούλου (με ψήφο από τις «Παραμυθοκόρες» από την επιτροπή) για το παραμύθι «Το άρωμα του Ξωτικού»(20 ψήφοι)

 

Τις υπόλοιπες θέσεις έως την 10η κατέλαβαν:

 

4η Θέση στο Γιώργο Λεμπέση για το παραμύθι «Οι τέσσερις σελίδες» (19 ψήφοι, όλες από το κοινό)

 

5η Θέση στη Μελίνα Ιωαννίδου (με ψήφο από τη Μαρία Φακίνου από την επιτροπή ) για το παραμύθι «Φανταστικό ταξίδι του κυρίου Ρίγκελ»(17 ψήφοι)

 

6η Θέση στην Κατερίνα Μπάστα ( με ψήφο από τη Λίνα Κοντοπούλου από την επιτροπή )για το παραμύθι «Την έβδομη ημέρα» (13 ψήφοι)

 

7η Θέση εξ ημισείας στην Γεωργία Καρατζά (με ψήφο από τη Λίνα Κοντοπούλου και τις Παραμυθοκόρες από την επιτροπή ) για το παραμύθι «Σ’ αγαπώ μέχρι την ταράτσα» (12 ψήφοι) και Κλεοπάτρα Κολιού (με ψήφο από τις Παραμυθοκόρες από την επιτροπή) για το παραμύθι «Το μικρόβιο της διχόνοιας στην αριθμοχώρα, η στάση εργασίας και οι τριψήφιοι διπλωμάτες» (12 ψήφοι)

 

8η Θέση στη Σοφία Τέρνερ (με ψήφο από τη Μαρία Φακίνου από την επιτροπή) για το παραμύθι «ΜΟΓΚΛ ΚΑΙ ΜΠΑΛΙΚ» (11 ψήφοι)

 

9η Θέση στη Μαρία Ελευθερίου για το παραμύθι «Η Ντενίζ των φιδιών» (10 ψήφοι, όλες από το κοινό)

 

10η Θέση στην Ερμιόνη Κοντολαιμάκη για το παραμύθι «Το απίθανο ξετρύπωμα του μικρού σπόρου» (9 ψήφοι, όλες από το κοινό)

 

Το βραβείο των δασκάλων δημιουργικής γραφής του Μικρού Πολυτεχνείου δόθηκε εξ ημισείας στα παραμύθια «Η καταδίωξη» της Ζοζεφίνας Τζονάκα και «Οι τέσσερις σελίδες» του Γιώργου Λεμπέση.

 

Την φετινή επιτροπή του φετινού 5ου Story Telling Festival 2010 αποτελούν οι: Μαρία Φακινού (συγγραφέας), Λίνα Κοντοπούλου (συγγραφέας παραμυθιών) και οι «Τρεις Παραμυθοκόρες» (αφηγήτριες παραμυθιών) που αποτελούν οι: Ιφιγένεια Κακριδώνη , Αντωνία Βέλλιου, Βασιλική Βαξεβάνη.

 

Την Πέμπτη 01/07/2010 & Παρασκευή 02/07/2010 θα παρουσιαστούν οι νικητές και των 4 κατηγοριών στην ταράτσα του Μικρού Πολυτεχνείου.