6ο Pocket Theatre Festival

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ΟΥ POCKET THEATRE FESTIVAL

5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ

5 Pocket Act & 4 Pocket Script την ημέρα

Συνοπτική εικόνα της διοργάνωσης

Διαγωνισμός Μονόλογων & Μονόπρακτων για Συγγραφείς και Ηθοποιούς.
Οι διαγωνιζόμενες παρουσιάσεις αξιολογούνται από Κριτική Επιτροπή & Κοινό.
Στο νεοσύστατο Pocket Theatre @Χώρος Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο.

Διοργάνωση: Μικρό Πολυτεχνείο / Pocket Theatre @Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

Εκτέλεση Παραγωγής: Gold Producta handling www.goldproducta.com . Facebook.com/GoldProducta

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ΟΥ POCKET THEATRE FESTIVAL

Για τους Συμμετεχοντες: Αναλυτικες Βαθμολογιες Κριτων & Κοινου.

 

ΝΙΚΗΤΕΣ ACT ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ-ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΩΝ:

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ “ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΑΚΕΣ”(Μ.Μπενετ/Μπελιες)

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ACT ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ

4,392 ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ “Υπαναχώρηση από την Μόσχα”(Γ.Νικολσον/Μπελιές)

3,916 ΑΝΝΑ ΜΙΜΙΚΟΥ “Ιδρυματοποίηση”(Α.Μπένετ/Μπελιές)

3,680 ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΟΥΛΑ “7 Λογικές Απαντήσεις”(Πουρσανίδης)

3,409 ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΠΑΣΗ “Ψύχωση 4:48″(Σ.Κέην/Πατεράκη-Γαλέος)

3,357 ΜΑΡΙΑ ΚΤΕΝΑ “Το Φάντασμα της Μασσαλίας”(Ζ.Κοκτώ/Πλωρίτης)

ΑΝΑΠΛΗΡ.:3,261 ΒΑΣIΛΙΚΗ ΑΓΟΡΟΥ “H Τραγουδίστρια”(Μ.Χαρτ/Μπελιές)

 

ΝΙΚΗΤΕΣ ACT ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΩΝ

ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ-ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΩΝ:

BENTSEL-ALIMPOYNTANHS “A+B=B+A”(A.Έικμπορν)

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ACT ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΩΝ ομάδες:

4,267 ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ “ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ”(Ηλίας Βαλάσης)

4,065 R.U.N. “MIND MY GAP”(R.U.N.)

3,952 ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΕΣ “ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ”(Χ.Κ.Ρουμπιο)

ΑΝΑΠΛΗΡ.: 3,737 COMIC “ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ”(Comic)

 

Η ομάδα BENTSEL-ALIMPOYNTANHSδεν θα παρουσιάσει το μονόπρακτό της στην τελική παρασταση (λόγω απουσίας μέλους της ομάδας στο εξωτερικό) και αντικαθίσταται από την αναπληρωματική ομάδα COMIC.

TEΛΙKA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SCRIPT

 

Τα 6 Καλύτερα SCRIPT του Pocket Thaetre Festival

4,357143 ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ “ΑΔΙΚΟ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ, ΑΔΙΚΟ”

4,251429 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ “ΤΟ ΜΗΔΕΝ & ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ”

4,139535 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ “ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ”

3,794974 ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΡΑΣΧΗ “Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ”

3,625436 ΗΛΙΑΣ ΚΙΑΜΑ ΤΖΟΓΟΝΑΣ “ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ”

3,624224 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΑΤΣΗΣ “ΤΟ ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ”

Το Script με την Υψηλότερη Βαθμολογία Κριτών: 4,6666

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑCT και SCRIPT κλικ εδώ

Καλυτερα Act Μονολογοι και Μονοπρακτα-Προκρισεις στον Τελικό. καντε κλικ εδώ!

Βαθμολογίες 1ου Pocket Weekend: κάντε κλικ εδώ

Βαθμολογίες 2ου Pocket Weekend: κάντε κλικ εδώ

Βαθμολογίες 3ου Pocket Weekend: κάντε κλικ εδώ

Βαθμολογίες 4ου Pocket Weekend: κάντε κλικ εδώ

Βαθμολογίες 5ου Pocket Weekend: κάντε κλικ εδώ

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 6 ΧΡΟΝΩΝ

ΓΙΑΤΙ POCKET?
Γιατί είναι low budget, κινητό, ευέλικτο, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται πειραματικά ή ερασιτεχνικά με το θέατρο, δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς, υποδέχεται φιλόξενα όσους έχουν μια ενδιαφέρουσα θεατρική πρόταση, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να εκφράσει τη γνώμη του ψηφίζοντας ότι του αρέσει, καλεί καταξιωμένους της τέχνης να δουν και να εκτιμήσουν τη δουλειά πρωτοεμφανιζόμενων ανθρώπων στο χώρο.

Τι Αλλάζει Φέτος;

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ: Αφού επί πέντε χρόνια φιλοξενήθηκε σε πολλούς χώρους της πόλης. Ξεκίνησε από τον ΦΟΥΡΝΟ (2006), πέρασε από το BIOS (2007), το BOOZE (2008), το ART HOUSE & την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων (2009 & 2010), κατέληξε φέτος στο δικό του χώρο, το: POCKET THEATRE (οδός Ασωμάτων 6 – Θησείο).

Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΣ: Ανακαινίζοντας τον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο και μεταμορφώνοντάς τον σε ένα λιλιπούτειο διώροφο θεατράκι με 11 χώρους (μία κεντρική σκηνή και 10 μικροσκοπικές σκηνές θεατρικής δράσης σε δύο επίπεδα), ανοίγει επίσημα με το 6ο Pocket Theatre Festival τις πόρτες του στο κοινό της πόλης.

Η ΣΕΖΟΝ: Ενώ παλιά έκλεινε τη θεατρική σεζόν, τώρα την ανοίγει. Από Ανοιξιάτικο, γίνεται Φθινοπωρινό (5 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου).

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:

Το φεστιβάλ είναι πια κατ’ εξοχήν διαγωνιστικό χωρίς παράλληλες δράσεις, και επικεντρώνει, καλώντας νέους θεατρικούς συγγραφείς και ηθοποιούς να παρουσιάσουν έργο και να ξεχωρίσουν.
Γίνεται επίσης για πρώτη φορά θεματικό (Η Ώρα της Κρίσης το θέμα του) και κινείται πια σε δύο άξονες: το θεατρικό μονόπρακτο και τον μονόλογο.

Οι διαγωνιστικές κατηγορίες είναι 2:

η πρώτη για συγγραφείς που έφεσαν έργα πρωτότυπα (pocket scripts) έως 15’ (129 έργα κατατέθηκαν, 40 προκρίθηκαν) ενώ,

η δεύτερη απευθύνεται σε σπουδαστές θεατρικών σχολών, χομπίστες ή ερασιτέχνες ηθοποιούς που κάνουν θέατρο ερευνητικά (pocket acts). Θα παρουσιάσουν 50 κυρίως διασκευασμένα αποσπάσματα γνωστών θεατρικών έργων που το θέμα τους σχετίζεται με την έννοια της κρίσης, με τρόπο ευρύ και διαχρονικό.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Παράλληλα με την ψήφο του κοινού, 50 περίπου Έλληνες καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, άνθρωποι από το χώρο του θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρικοί συγγραφείς, μεταφραστές θεατρικών έργων, σκηνογράφοι), της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου αλλά και της μουσικής σκηνής συνθέτουν κάθε βράδυ την Κριτική Επιτροπή που θα αποφασίσει για τους πιο άξιους ανάμεσα στους νέους δημιουργούς. Όλοι τους δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση και την… πρόκληση. Τη σύνθεση της επιτροπής για κάθε βραδιά ολοκληρώνουν 20 συνεργάτες του Μ.Π. / συντονιστές σεμιναρίων.

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ: Για 5 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα τον Νοέμβριο (5 & 6, 12 & 13, 19 & 20, 26 & 27 / 11) και τον Δεκέμβριο (3 & 4 / 12) βραδινές ώρες από τις 8μμ τα Σάββατα και από τις 7:30μμ τις Κυριακές, θα παρουσιάζονται 4 pocket scripts/θεατρικά έργα (όλα πρωτότυπα και πρωτοεμφανιζόμενα που θα φτάνουν στο κοινό υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου) και 5 pocket acts/παραστάσεις – ερμηνείες νέων ηθοποιών πάνω σε πρωτότυπα ή ήδη γνωστά θεατρικά μονόπρακτα και μονόλογους/αποσπάσματα μεγαλύτερων έργων (σύνολο 9 διαγωνιζόμενοι κάθε βράδυ). Κοινό και Κριτική Επιτροπή θα έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογήσουν από 1 έως 5 ότι είδαν και τους άρεσε.

Η γνώμη του κοινού και των κριτών βαραίνει το ίδιο (50 – 50) και στο τέλος ο μέσος όρος θα ανακοινώνει τους νικητές της βραδιάς.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ:

Τα 6 καλύτερα pocket SCRIPTS /πρωτότυπα γραπτά έργα (ακριβώς επειδή προκρίθηκαν πριν παρουσιαστούν) θα ανακοινωθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην λήξη του φεστιβάλ.

Τα ACT χωρίστηκαν στις 2 κατηγορίες: Μονόλογοι & Μονόπρακτα

Οι 10 καλύτερες ερμηνείες ηθοποιών/pocket acts μονόλογοι και οι 6 ομάδων ηθοποιών/pocket act μονόπρακτα, σε γνωστά ή πρωτότυπα έργα, (συνολικά απο ολες τις μερες του φεστιβαλ) την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, θα οδηγηθούν σε δύο Τελικούς και θα διαγωνιστούν μπροστά στο κοινό της καθε βραδιάς καθως και την 7μελη Κριτική Επιτροπή της κάθε βραδιάς.

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ:

~ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: Οι συγγραφείς που θα ξεχωρίσουν θα δουν τα έργα τους να ενώνονται σε μία ενιαία παράσταση υπό τον γενικό τίτλο «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» και να παρουσιάζονται στο Pocket Theatre@ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων την επόμενη σεζόν. Την παραγωγή θα αναλάβει το Μικρό Πολυτεχνείο αναθέτοντας τη σκηνοθεσία και τη διανομή σε έναν έμπειρο έλληνα σκηνοθέτη.

~ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ: Οι ηθοποιοί που θα ξεχωρίσουν και στις 2 κατηγορίες θα συνεργαστούν με έναν έμπειρο έλληνα σκηνοθέτη και τα αποσπάσματα που ερμήνευσαν θα αποτελέσουν υλικό 2 νέων ολοκληρωμένων συνθέσεων που ως κανονικές παραστασεις πια θα παρουσιαστουν στις αρχές του 2012 στο Pocket Theatre@ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ:

Κάθε Θεατρική βραδιά στο Pocket Theatre Festival θα διαρκεί περίπου 4 ½ ώρες. Αναλυτικά από 8.00μμ έως μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα κάθε Σάββατο. Από 7:30μμ έως τις 11.30 κάθε Κυριακή.
Η γενική είσοδος για κάθε βραδιά είναι: 8 ευρώ για όσα έργα κι αν παρακολουθήσουν οι θεατές. Κρατήσεις θέσεων δε γίνονται γι’αυτό το λόγο είναι σκόπιμο να φτάνει κανείς εγκαιρα στο θέατρο. Οι θέσεις του θεάτρου δεν ξεπερνούν τις 70.

Διοργάνωση: ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Χορηγοί επικοινωνίας

ΜAD | ATHENS VOICE | TVXS.GR | RADIO ISART.GR |

| TRALALA.GR | DEBOP.GR | MEDIASOUP.GR | PROTAGON.GR | E-TETRADIO.GR