Εργαστήρι Υποκριτικής

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Με στόχο το στήσιμο και ανέβασμα παράστασης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στο εργαστήρι Υποκριτικής που συντονίζω θα υπάρξει μια βασική προετοιμασία των μαθητών μέσα από ασκήσεις έκφρασης, ώστε να δημιουργηθούν κοινοί κώδικες επικοινωνίας στη ομάδα και να έχουμε γρήγορο και ουσιαστικό αποτέλεσμα, στο στήσιμο και ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης.

Θα χρησιμοποιήσω, μεθόδους αυτοσυγκέντρωσης και ενεργειακής εναρμόνισης που τις θεωρώ απαραίτητες, για να μπορέσει ο μαθητής, να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, ως ηθοποιός, που επιχειρεί τα πρώτα του βήματα επί σκηνής.

Οι ασκήσεις πάνω στον λόγο και την κίνηση θα αποτελέσουν το κέντρο της διδακτικής ύλης. Με εργαλεία τη φωνή και το σώμα μας θα εξασκηθούμε και θα ξεπεράσουμε σε σύντομο χρόνο όλες εκείνες τις δυσκολίες που ένας ερασιτέχνης ηθοποιός βρίσκει μπροστά του όταν θέλει να φέρει σε σύντομο χρόνο σε πέρας ένα ρόλο, στο πλαίσιο μιας παράστασης που θέλει να ονομάζεται πειραματική, αλλά όχι πρόχειρη και ερασιτεχνική.

Με άξονα τις δεδομένες κλίσεις του κάθε συμμετέχοντα στο σεμινάριο και με την συνέπεια που εύχομαι όλοι οι συμμετέχοντες να επιδείξουν για την καλή λειτουργία της ομάδας, στοχεύουμε σ’ ένα άρτιο αποτέλεσμα (και καλλιτεχνικά και οργανωτικά) επί σκηνής.

Γιώτα Κουνδουράκη