Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου

Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου στο Μικρό Πολυτεχνείο
Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου στο Μικρό Πολυτεχνείο

Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου αποφοίτησε το 1983 από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν με το οποίο συνεργάστηκε και σε πολλά έργα από το 1981 έως το 1984. Έχει συνεργαστεί ακόμα με το Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών το 1987 στο έργο “Μαντάμ Ντε Σάντ”, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το 1991 στο “Παλιοί Καιροί” του Πίντερ και με το Κ.Θ.Β.Ε. το 1997 στις “Βάκχες” του Ευριπίδη.

Το 1989 τιμήθηκε με το Βραβείο «Κάρολος Κούν» πρωταγωνιστικού γυναικείου ρόλου (Ελισάβετ, στο Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα).

Την περίοδο 1992-2001 εγκαθίσταται στη Γαλλία και συνεργάζεται με το Theatre de l’Instant- Μπερνάρ Λοτί Δον Ζουάν του Μολιέρου, Ο Δον Ζουάν γυρνάει απ’ τον πόλεμο του Χόρβατ, Το ημίψηλο και Άνθρωπος και Αρχοντάνθρωπος του Ντε Φιλίππο, Οι γάμοι του γανωματή του Σύντζ, Η δωδέκατη νύχτα του Σαίξπηρ.

Το 2001 συσκηνοθετεί με τον Ντανιέλ Ντυπόν στο Εθνικό Θέατρο της Βρετάνης Το Υπόγειο του Ντοστογέφσκι.

Επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάζεται: με το Εθνικό Θέατρο (2001-02) Ορέστεια του Αισχύλου, σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου και Ξένοι του Π.Μέντη, σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα, με την Πράξη (2003) Ο Γλάρος του Τσέχωφ, σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας (2003) στο μουσικό έργο του Κυριάκου Σφέτσα Γη των απουσιών, σε ποίηση Κικής Δημουλά, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, σε μουσική διεύθυνση Θανάση Τσιπινάκη.

Τον Οκτώβριο του 2003, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ερμηνεύει το μονόλογο Ελένη ή ο Κανένας της Ρέας Γαλανάκη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στη συνέχεια συνεργάζεται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (2004-05) Η ψευτουπηρέτρια του Μαριβώ, σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη και Λοκαντιέρα του Γκολντόνι, σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, Τέλος καρναβαλιού του Γκολντόνι, σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με το Θέατρο Τέχνης (2007-08) Nordost του Τ. Μπουχστάινερ, σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου, με το Εθνικό Θέατρο (2008) Στο βυθό του Γκόρκι, σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη.

Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους Περικλή Χούρσογλου και Νίκο Γραμματικό.

Στην τηλεόραση έχει πρωταγωνιστήσει σε επιλεγμένες σειρές, συνεργαζόμενη με τους Γιάννη Σμαραγδή, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Στέφανο Μπλάτσο. Το 2010 συμμετέχει στην πολύ επιτυχημένη σειρά “Το νησί” και υποδύεται τη σκληρόκαρδη δασκάλα της Σπιναλόγκας.

Με το Μικρό Πολυτεχνείο συνεργάζεται από το 2008, συμμετέχοντας στο 3ο Pocket Festival σε μια βραδιά Ποιήσης αφιερωμένη στην Κική Δημουλά, συντονίζοντας σεμινάριο Υποκριτικής Αρχαρίων και ανεβάζοντας στο studio ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ το Ο Δον Ζουάν γυρνάει απ’ τον πόλεμο του Χόρβατ με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος συμμετείχε στην Κριτική Επιτροπή για νέους ηθοποιούς στο 6ο pocket festival “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ” και δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας του Μ.Π. για το ανέβασμα των βραβευμένων έργων σε δική της καθοδήγηση και σκηνοθεσία.