Αρθρογραφία στον μουσικό τύπο

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Στον κύκλο που αφορά την Παραγωγή Μουσικής Ραδιοφωνικής Εκπομπής είδαμε πέρα από τα μυστικά της δημιουργίας ενός ραδιοφωνικού προγράμματος, ορισμένα ζητήματα που αφορούν στη μουσική, εμβαθύναμε στη σχέση μας μαζί της και αναπτύξαμε ένα πολύ καλό κριτήριο ως προς αυτήν.

Συναντήσεις: 12.

Συντονιστής: Γιώργος Φλωράκης

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική πέρα από τον (πολύ δύσκολο) χώρο του Ραδιοφώνου μπορούν να απασχοληθούν (στον επίσης δύσκολο αλλά και πολύ ενδιαφέροντα) χώρο της αρθρογραφίας.

Στο εργαστήρι αυτό θα μελετήσουμε με τη βοήθεια μιας σειράς ασκήσεων τα εξής ζητήματα που αφορούν στη γραφή μας:

α. Η Συνέντευξη
β. Η Κριτική – Παρουσίαση
γ. Η Έρευνα
δ. Το Άρθρο και το Concept

Θα συζητήσουμε λεπτομερώς τρόπους που αφορούν το άνοιγμα και το κλείσιμο ενός κειμένου και θα αναζητήσουμε το προσωπικό μας ύφος, που είναι μάλιστα αυτό που θα μας οδηγήσει σε ένα έντυπο. Τέλος, θα δούμε στοιχεία που αφορούν στην Αρχισυνταξία και στο Editing, έτσι ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που ζητά εκείνος που θα μας προσλάβει.
Για τις ανάγκες του εργαστηρίου αυτού θα συναντήσουμε και θα συνεργαστουμε στενά με τους Διευθυντές των τεσσάρων σημαντικότερων μουσικών περιοδικών και διαδικτυακών τόπων (Δίφωνο, Sonik, Ποπ+Ροκ, Avopolis). Στο τέλος του Εργαστηρίου, ο κάθε συμμετέχων θα επιλέξει μερικά κείμενά του που θα σταλούν στα περιοδικά.
Το εργαστήριο απευθύνεται πρωταρχικά σε όσους έχουν ολοκληρώσει το Εργαστήριο Παραγωγής Μουσικής Ραδιοφωνικής Εκπομπής. Όσοι δεν έχουν συμμετάσχει, θα πρέπει πρώτα να έρθουν σε επαφή με τον συντονιστή.
Τον συντονισμό των Εργαστηρίων Ειδικής Αρθρογραφίας στον Μουσικό Τύπο έχει ο Γιώργος Φλωράκης (http://radiopoetry.blogspot.com).
Περισσότερες πληροφορίες στο Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Ασωμάτων 7, Θησείο. tηλ. 210-3243306