Αυτοτελές Workshop Φυτικών Καλλυντικών

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Στον χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί ένα 4ωρο εργαστήριο την 12η  Ιουνίου 2019 από 18:00 έως 22:00, που θα αφορά  τις κηραλοιφές, τον τρόπο παρασκευής και την επιλογή μας ως προς  τα συστατικά  και τις επιθυμητές ιδιότητες της. Από απλή ενυδάτωση έως αποθεραπεία εγκαυμάτων και αντιμετώπιση ήπιων δερματικών προβλημάτων.  Κράτηση θέσης και τηλεφωνικά στο 2103252998.

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

Η Ιωάννα Μακράκη (Deva Urja) έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων καθώς και σαπωνοποιίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στην Αθήνα αλλά και σεμινάρια παρασκευής φυσικών καλλυντικών.

Ο Ακης Παναγιωτίδης  ασχολείται με την καλλιέργεια η  την συλλογή βοτάνων και την παρασκευή φυσικών σαπουνιών, υγρών & στερεών από το  2012.

Έχουν δημιουργήσει το εργαστήριο φυσικών καλλυντικών Secret Garden natural products  καθώς  και το Secret Garden meditation & therapy (κέντρο διαλογισμού και ψυχοθεραπείας) στο Λαγονήσι Αττικής.

Α’ Η κηραλοιφή ως ένα φυσικό καλλυντικό  πολλαπλών χρήσεων με πολλές και    θαυμαστές ιδιότητες.

Στον χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί ένα  4ωρο εργαστήριο που θα αφορά  τις κηραλοιφές, τον τρόπο παρασκευής και την επιλογή μας ως προς  τα συστατικά  και τις επιθυμητές ιδιότητες της. Από απλή ενυδάτωση έως αποθεραπεία εγκαυμάτων και αντιμετώπιση ήπιων δερματικών προβλημάτων.

  • Θα μάθουμε πως να επιλέγουμε το καλό κερί, πως να το επεξεργαζόμαστε και τα βασικά (εκχυλίσματα βοτάνων & αιθέρια έλαια) που πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να δίνουμε τις επιθυμητές   ιδιότητες  στην κηραλοιφή μας.
  • Απευθύνεται σε αρχάριους η άτομα με μικρή σχετική εμπειρία, δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός.

Β’  Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου θα γίνει και μια σύντομη παρουσίαση παρασκευής  σαπουνιού.

Εν συντομία θα παρουσιασθεί η καλλυντική πλευρά  του φυσικού σαπουνιού  και η δυνατότητα που μας παρέχει να τροφοδοτήσουμε την επιδερμίδα μας με  πολύτιμα στοιχεία και οργανικές ουσίες για την αποτοξίνωση  και ενυδάτωση του δέρματος, αναζωογόνηση των μαλλιών, η ακόμη και  ήπια αντιμετώπιση  η πρόληψη δερματικών προβλημάτων.

Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε με ασφάλεια σαπούνι, με βασικό συστατικό κυρίως το ελαιόλαδο, αλλά και πως να το εμπλουτίζουμε με βότανα, στοιχεία η άλλα είδη ελαίων, για να του δώσουμε κάποιες επιθυμητές ιδιότητες.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ