Bohemian Writing Workshop in May

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΠΟΤΕ; Την πρώτη Παρασκευή του Μάη 03. 05. 2019 στις 8μμ.

ΠΟΥ; Η Πρωτομαγιά και ίσως οι μέρες που την ακολουθούν να σας βρουν στη Σύρο. Ίσως και να ζείτε στο νησί. Σημείο Συνάντησης το BOHEME DEL MAR στην Παραλία της Ερμούπολης.

ΤΙ; Αν το γράψιμο δεν είναι για εσάς μια ξένη τελείως τέχνη σκεφτείτε να είστε παρόντες.
Tο ΒΟΗΕΜΕ DEL MAR εγκαινίασε τον Φεβρουάριο έναν κύκλο σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής. Κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο του 2019 με εισηγητή τον Θράσο Καμινάκη.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ: Η συνάντηση αφορά πάντα σε ένα μάθημα Αυτοματικής Γραφής όπου ο στόχος είναι κείμενα ελεύθερου συνειρμού με άξονα τον λόγο των συναισθημάτων μας. Εννοείται μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει είτε γράφει από χόμπυ, είτε πιο συστηματικά, αλλά ακόμα κι εκείνος που έχει αφήσει την σχέση του με το γράψιμο στην τελευταία τάξη του σχολείου και θέλει να την ξαναδοκιμάσει.

Πιο αναλυτικά τι θα κάνουμε στο 5ο BOHEMIAN WRITING THERAPY WORKSHOP @ Boheme del Mar στις 3/5, την πρώτη μαγιάτικη Παρασκευή.
 
Μπαίνει λίγο αργά φέτος η Άνοιξη. Εμείς στο Boheme del Mar την έχουμε προσσκαλέσει από τον Φεβρουάριο που αρχίσαμε τα Workshops Δημιουργικής και Αυτοματικής Γραφής αλλά εκείνη τον χαβά της. Λες οι ζεστές κρύπτες του χειμώνα προσφέρονται πιο πολύ για να γράφονται κείμενα αυθόρμητα και απρόβλεπτα. Η Άνοιξη είναι έκθεση, είναι πόρτες ανοιχτές, φωτεινά παράθυρα με αρώματα, χαμόγελα και φλερτάκια, άλλες κουβέντες πιο γεναιόδωρες, πιο λυτρωτικές.
Ο Μάης είναι μήνας που κουβαλάει πολλούς μύθους και έρωτες γι’ αυτό με μυθοπλασίες κι ερωτικά κείμενα θα καταπιαστούμε στο επόμενο Workshop της Παρασκευής 3/5 εν Σύρω.
Με αφορμή τον Αντέρωτα – τι δεν είναι “ερωτικό” για μας – θα χτίσουμε ιστορίες Μπονζάι με αντικείμενα – σύμβολα, που θα τα βάλουμε να μιλήσουν εν ονόματί μας. Παλιά ενθύμια, ρούχα, έπιπλα, φωτογραφίες, δώρα που δεχτήκαμε ή δώσαμε, φετίχ της ζωής μας. Αυτά θα πουν για μας, για την ιστορία μας, για το Τώρα μας. Εμείς θα γίνουμε απλά οι αποδέκτες των δικών τους “νομίζω”.
Έτσι θα “εκτεθούμε” λιγότερο και θα ανοιχτούμε περισσότερο. Γιατί αυτά που θα πει κάποιος άλλος (ή κάτι άλλο) για μας, μας ενέχει, αλλά η ενοχή είναι δική του, όχι δική μας.
Ένα τρίωρο, συμμετοχικό σεμινάριο αυτοτελές με κείμενα σε πρώτο, δεύτερο ή τρίτο πρόσωπο που δεν προϋποθέτει οι συμμετέχοντες να έχουν χόμπυ την γραφή, μόνο να έχουν τη θέληση να την δοκιμάσουν ακομή και σαν τρόπο εκτόνωσης και αποσυμπίεσης από την πραγματικότητα.
Η θεματολογία λοιπόν θα είναι ανοιχτή και οι ασκήσεις που θα γίνουν θα αφορούν σε πολύ μικρά κείμενα – γνωστά και ως αφηγήματα Μπονζάι που καλούνται να χωρέσουν ένα αφηγηματικό όλον σε λίγες αράδες. Ασκώντας την επί τόπου συγγραφή ενός κειμένου (αυτόματη γραφή) θα σας συζητηθούν όλα τα κείμενα που θα προκύψουν σε όποιο είδος γραφής κι αν θέλει κανείς να δοκιμαστεί (ποίηση, στίχος, διήγημα, παραμύθι, ελεύθερο κείμενο) στην παρούσα στιγμή. Το μάθημα θα κρατήσει ως τις 23:00.
Η συμμετοχή δεν επισύρει κάποιο κόστος αλλά με το πέρας του κάθε μαθήματος η όποια συνδρομή (πάντα προαιρετική) είναι στην ελεύθερη βούληση του κάθε συμμετέχοντα και λειτουργεί στο σύγχρονο ύφος “Συμμετοχή με ελεύθερη συνεισφορά”.
Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες θέσεις και κρατήστε μία από αυτές στο 6937100641.