Books’ Club & Lab WEB

Το Μικρό Πολυτεχνείο προτείνει δυο ενότητες μαθημάτων σε έναν νέο κύκλο συναντήσεων δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης αλλά και τεχνικών μυθοπλασίας με τον Φώτη Βλαστό.

Υπεύθυνος Συντονισμού: Φώτης Βλαστός.

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη  από 17 Σεπτεμβρίου

Ώρες: 21:00 – 23:30

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: 10 διαδικτυακά μαθήματα

Αξία Σεμιναρίου: 240€ + ΦΠΑ

Για τον χαρακτήρα του BOOΚCLUB:

Η οργανωμένη ανθρώπινη αφηγηματική δραστηριότητα αποθηκεύεται εδώ και αιώνες στα βιβλία. Προϊόντα της ανάγνωσης της ζωής, τα βιβλία διαιωνίζουν την ανθρώπινη πνευματικότητα και εγγυώνται τον διαχρονικό διάλογο ανάμεσα στις εποχές και στις ιδέες τους. Μεγαλώσαμε μέσα και χάρη σ’ αυτό το διάλογο. Η βιβλιοφιλία μας είναι η αντανάκλαση της φιλίας των βιβλίων για τους αθέατους, μελλοντικούς αναγνώστες τους.

Το ΜΠ ανοίγει τις πόρτες των δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών και φέρνει τα βιβλία πιο κοντά στα μέλη του. Πέρα από τη σχολαστική αποθησαύριση της γνώσης, τα βιβλία μαρτυρούν για την περιπέτεια και τους μαιάνδρους του ανθρώπινου νου. Γράφτηκαν από ανθρώπους εξίσου ανυπεράσπιστους μπροστά στα αινίγματα του καθημερινού βίου με μας. Οι αλήθειες τους, οι τεχνικές τους, οι αστοχίες τους, αφορούν όσους από μας ενδιαφέρονται για την ανάγνωση και το γράψιμο. Τα βιβλία μας μιλούν κι εμείς μιλάμε για βιβλία μέσα στο γόνιμο και συντροφικό περιβάλλον που χρόνια χαρακτηρίζει το ΜΠ. Σε ποιους απευθύνεται το BOOKCLUB; Σε όσους αγαπούν την αφήγηση και την καλή παρέα. Σε όσους αγαπούν να συναντιούνται με άλλους στα σταυροδρόμια της σύγχρονης, παγκόσμιας πεζογραφίας. Σε όσους αγαπούν να μοιράζονται με άλλους κείμενα, όπως γράφονται από συνομηλίκους μας στις γειτονιές όλου του κόσμου, αλλά και από εμάς τους ίδιους. Εδώ. Και σήμερα. Και με μια θεματολογία που ανανεώνεται σταθερά, για να ευδοκιμήσει η γραφή όπως συνδέεται με άλλες τέχνες, μέσα από τις κοινές αναγνώσεις και τις συζητήσεις της ομάδας. Σε ποιους απευθύνεται το Booklab του ΒOOKCLUB: Σε όσους θα ήθελαν να ασκηθούν στην αφήγηση μικρής και της μεγάλης φόρμας (διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα). Ένα σακίδιο γεμάτο με τις ιδέες μας και τους ήρωές μας και ξεκινάμε για μια πορεία στο δικό μας μονοπάτι με οδηγό τους κανόνες της δημιουργικής γραφής και το ενθαρρυντικό νεύμα των φίλων από γειτονικά μονοπάτια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT BOOK – LΑB:

Το LAB του BOOΚ CLUB ακολουθεί την διαδρομή κάθε νέου γραφιά από το στήσιμο μιας ιδέας σε ιστορία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μέσα από τις 10 συναντήσεις του κάθε Πέμπτη είναι προσανατολισμένο να παρακολουθήσει την πρόοδο όσων εδώ και τώρα είναι αποφασισμένοι να βουτήξουν στα βαθιά νερά της Γραφής. Στόχος όλοι όσοι επιλέγουν να συμμετέχουν ενεργά στο Lab του Book club είναι να φέρουν με το πέρας των μαθημάτων ένα ολοκληρωμένο έργο στο φως. ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Οι συναντήσεις ανάγνωσης θα μετατρέπονται σε μαθήματα για την πρακτική εισαγωγή στη Μεγάλη Φόρμα (Μυθιστόρημα ή Project Μυθοπλασίας – Σειρά Διηγημάτων πάνω σε ενιαίο άξονα). Έτσι το Booklab δεν θα είναι ένα απλά ένα σεμινάριο σχετικό με την αφήγηση, θα είναι το άνοιγμα της ζωής μας σ’ αυτήν μέσα από ένα Club Γραφής για την Μυθοπλασία που θέλει να γίνει ένα δραστήριο Book – lab, περιμένει από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία, μαζί με τα προσωπικά τους κείμενα, τα σενάρια, τα θεατρικά κείμενα κλπ. Η διάδραση ανάμεσα στους συμμετέχοντες δεν απογειώνει μόνο την απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά ξαναγράφει με έναν τρόπο τα βιβλία. Ασφαλώς, βοηθά και το μοναχικό, από τη φύση του, γράψιμο. Η επικοινωνία μεταξύ συντονιστή και συμμετεχόντων συνεχίζεται μέσα από το διαδίκτυο, καθώς οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν τις σκέψεις και τα κείμενά τους σε ειδική, προστατευμένη ιστοσελίδα. ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ: Για όσους θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί αναγνώστες της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και να εμπνευστούμε από αυτούς που τολμάνε να γράψουν ο Φώτης Βλαστός αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στα βιβλία που έχουν κάτι να μας πουν για την τέχνη της αφήγησης. Δημιουργούμε έτσι ένα γόνιμο περιβάλλον για ν’ αναπτυχθούν οι σπόροι της προσωπικής έμπνευσης και της δημιουργίας κειμένων που φιλοδοξούν να υπερβούν το όριο της «στοχαστικής σημείωσης» και να ανοιχτούν στο πέλαγος μιας αισθητικής και πνευματικής ολοκλήρωσης μέσα από τις παράλληλες δράσεις της γραφής και της ανάγνωσης.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ