Σεμινάριο Εικονογράφησης – Comic

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να εικονογραφήσουν ένα παραμύθι ή να δημιουργήσουν ένα κόμικ , με τον δικό τους τρόπο και στιλ. Να γνωρίσουν βασικούς κανόνες και τεχνικές αλλά και να πειραματιστούν.

Να ταξιδέψουν μαζί με τους ήρωες, να τους κατανοήσουν, να γνωρίσουν τα μέρη όπου ζουν , έτσι ώστε να πάψουν να είναι απλά χάρτινα σκίτσα. Μόνο έτσι οι αναγνώστες μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους και να τους αγαπήσουν ή να τους μισήσουν.

Συντονίστρια:   Ελευθερία Ντέλλα

Κάθε Πέμπτη από 26/4, ώρες 18:00 – 21:00 για 10 συναντήσεις

Όπως και στον κινηματογράφο έτσι στην εικονογράφηση και στα κόμικς διαδραματίζεται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Εμείς λοιπόν καλούμαστε να αφηγηθούμε την ιστορία αυτή με εικόνες. Για να πετύχουμε τον σκοπό αυτό θα διανύσουμε μια πορεία μαθημάτων στην οποία θα ασχοληθούμε με:

1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ, πως επιλέγουμε τις τρεις βασικές μας σκηνές-εικόνες και στην συνέχεια τις ενδιάμεσες, από μια ιστορία- ανέκδοτο- τραγούδι κ.λπ

2: ANATOMIA-ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ, καθώς και ψυχογράφημα για τους βασικούς ήρωες.

3: ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, μαθαίνοντας για τα 3 σημεία φυγής και την ψευδοπροοπτική.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ, πως μπορούμε με την επιλογή κατάλληλου φωτισμού να προκαλέσουμε συναισθήματα.

4: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, γωνίες λήψης που εξυπηρετούν απλώς την δράση ή μπορούν να αποδώσουν συγκεκριμένη ψυχολογική σημασία.

Μετατροπή storyboard σε τελικές εικόνες

ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ, ο τεμαχισμός της δράσης σε πλάνα και σκηνές.

5: ΧΡΩΜΑ, ΥΛΙΚΑ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ, ερχόμαστε σε επαφή σχεδόν με όλα τα υλικά εικονογράφησης και επιλέγουμε το μέσο που ταιριάζει στον καθένα.

6-12: ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ με χρώμα και καταλήγουμε σε έκθεση.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ