Δύο Εικαστικές Εκθέσεις στο Bar – Gallery «Π»

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ένα Εικαστικό σεμινάριο του Μ.Π. (Σπουδή στο Χρώμα) υπό την καθοδήγηση του Α. Μάγκου, παρουσιάζει τη δουλειά του σε δύο εκθέσεις στο Bar – Gallery «Π».(Ευπατριδών 7 – ΓΚΑΖΙ- info: 2103470510)

“ON/OFF 1+2”

Μέσα κι έξω από την πραγματικότητα

Μια ομαδική έκθεση 9 σπουδαστών με διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζήτημα της αντίληψης του σύγχρονου τρόπου ζωής και με κοινή αφετηρία την ζωγραφική.

10 εικαστικές τοποθετήσεις σε ζητήματα όπως η κακοποίηση της γυναίκας, η δεσμοί του ατόμου με το κοινωνικό περιβάλλον και η έννοια της ατομικής ελευθερίας, η προσωπική εμπειρία κοινών προβλημάτων, η υποκειμενικότητα της καθημερινότητας, η διττή φύση ονείρου-εφιάλτη.

Κάθε συμμετέχων στο σεμινάριο ζωγραφικής του Μικρού Πολυτεχνείου που συντόνισε ο Α. Μάγκος, κλήθηκε να δουλέψει ένα έργο βασισμένο στην παρατήρηση και την αφομοίωση της προσωπικής αλλά και κοινωνικής καθημερινότητας. Κατά την διαδικασία της κατασκευής των έργων όλοι μαζί αποτέλεσαν μέλη μιας ομάδας με κοινή θεματική, όπου οι ιδέες εναλλάσσονταν, αλληλεπιδρούσαν, καθώς τα έργα διαμορφώνονταν. Μέσα από αυτή την μικρή «κοινωνία» προήλθαν έργα προσωπικά πολιτικά ή/ και πολιτικά προσωπικά.

Στην διάρκεια αυτής της συλλογικής διαδικασίας, το θέμα της έκθεσης απέκτησε την πραγματική του υπόσταση. Εκτός από την επεξεργασία και την αποτύπωση της καθημερινότητας, των προβλημάτων και των προβληματικών της, το ζητούμενο έγινε, τελικά, η θέση που παίρνει κανείς απέναντι στα πράγματα ως μια δημιουργική εμπειρία.

Οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν ως εξής:

 

“ON/OFF 1” 21/3 – 2/4

Εγκαίνια: 21/3 Ώρα 21:00

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Π. ΣΙΟΥΤΗΣ, Σ. ΜΗΤΡΕΛΟΥ, Σ. ΣΟΥΛΕ, Ε. ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΥ, Β. ΣΙΜΟΥ

 

“ON/OFF 2” 4/4 – 14/4

Εγκαίνια: 4/4 Ώρα 21:00

 

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Χ. ΓΡΑΒΑΝΗ, Κ. ΚΑΣΤΡΑΝΤΑΣ, Α. ΦΑΡΑΣΟΓΛΟΥ, Μ. ΚΑΤΣΙΚΑ, Λ. ΔΑΜΠΑΣΗ