Εισαγωγή στα Video Games

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ VIDEO GAMES

Από τον Pacman στην Εικονική Πραγματικότητα

Μία αναδρομή στην ιστορία των παιχνιδιών, από το πέρασμα των επιτραπέζιων στις πρώτες παιχνιδομηχανές, μέχρι τις φουτουριστικές τεχνολογίες. Εκτός από τις βασικές αρχές της δημιουργίας παιχνιδιών, θα εξεταστούν συγκεκριμένοι πρωτοπόροι (Nintendo, Lucas Arts, etc.), και παιχνίδια που καινοτόμησαν (Monkey Island, King Kong, Mario Bros, κλπ.).

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις νέες τους γνώσεις, δημιουργώντας νέους χαρακτήρες και γράφοντας σενάρια κατάλληλα για το μέσο των video games.

Εισηγητής: Evan-Lev Cabró

Διάρκεια: 8 Web Συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών

Πρόγραμμα: Αναμένεται 

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο:

Σε όσους αγαπούν τον κόσμο των παιχνιδιών, ή επιθυμούν να γράψουν σενάρια παιχνιδιών ή να σχεδιάσουν. Δεν απαιτείται γνώση σεναριογραφίας, σχεδίου και 3D, αλλά αν υπάρχει είναι καλοδεχούμενη.

Η Δομή των συναντήσεων: 

Αναλυτικά οι 8 συναντήσεις με τον εισηγητή περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Εισαγωγή στα παιχνίδια. Τι είναι οι κανόνες και πώς σχεδιάζονται. Επιτραπέζια παιχνίδια, συνθήκες νίκης, παιχνίδια περιπλάνησης.
  2. Παιχνίδια και τεχνολογία: hardware. Πώς οι κονσόλες παιχνιδιών ξεκίνησαν και δημιούργησαν επιτυχώς ένα τεράστιο κοινό.
  3. Παιχνίδια και τεχνολογία: software. Το πέρασμα στους υπολογιστές, ζητήματα συμβατότητας.
  4. Είδη παιχνιδιών: Role playing, adventures, action, puzzles, sports. Υβρίδια και “ανήσυχα” παιχνίδια που καταρρίπτουν τα όρια. Αντιμετώπιση σε Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία.
  5. Λήψη αποφάσεων. Σεναριογραφία παιχνιδιού και δημιουργία κόσμων. Διαφορά από άλλες γραφές σεναρίων. Storyboarding.
  6. Δομή και ύφος των χαρακτήρων. Υπόβαθρο, πεποιθήσεις, επιθυμίες, και προθέσεις των χαρακτήρων.
  7. Εικονική πραγματικότητα και νέες τεχνολογίες. Παιχνιδοποίηση της εργασίας και άλλων πτυχών της ζωής. Ποια είναι τα όρια μεταξύ εικονικής πραγματικότητας και πραγματικής ζωής;
  8. Επίδραση των video games στην κοινωνία και την ποπ κουλτούρα. Παρουσίαση ασκήσεων/δημιουργιών και συζήτηση. Κλείσιμο σεμιναρίου.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ