Έκθεση Εικονογραφημένου Λόγου Street Academy

το Street Academy του Μικρού Πολυτεχνείου

μια έκθεση εικονογραφημένου λόγου

15 δημιουργοί-εισηγητές του Μ.Π. βγήκαν βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας συνοδεύοντας και συνδέοντας μεταξύ τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ίσως ποτέ να μη γνωρίζονταν εύκολα μεταξύ τους.

Μέσα από την έμπνευση του περιπάτου και τη διαδικασία της αυτόματης γραφής οι οδοιπόροι αποτύπωσαν την εμπειρία τους στο χαρτί.

Αμέσως μετά, με την καθοδήγηση εικαστικών δημιουργών μικρές ομάδες συστάθηκαν και εικονογράφησαν τα κείμενα αυτά με αποκορύφωμα το χειμώνα που μας πέρασε ένα δημιουργικό workshop υπό τον συντονισμό του εικαστικού Πάρι Κούτσικου που επιμελήθηκε το σύνολο των έργων.

Ανάμεσα στους οδηγούς διακρίνουμε πρόσωπα (με αλφαβητική σειρά) όπως οι Γιώργος ΑνδρέουΓιώργος ΒάρσοςΦώτης ΒλαστόςΜαριανίκη ΔορμπαράκηΝίκος ΖούδιαρηςΑπόστολος ΚαλτσάςΘράσος ΚαμινάκηςΛίνα Νικολακοπούλου, Κώστας Φασουλάς και ο Γιώργος Φλωράκης.

Στην εικαστική διάσταση της έκθεσης συνέβαλαν ο Γιάννης Βουλγαράκης, ο Φώτης Βλαστός, ο Κώστας Χατζόπουλος, ο Θράσος Χριστόπουλος και η Έλμα Πετρίδου.
Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 70 περιπατητές που έργα τους – λόγια και εικόνες – θα δούμε για 5 μέρες στο χώρο Τέχνης –ΙΣΜΟΣ καλωσορίζοντας το καλοκαίρι του 2018.

Το Θησείο με καύσωνα, η Κλαυθμώνος και η Ερμού του περιπάτου, ο Εθνικός Κήπος του Ιουλίου, το Μεταξουργείο των οίκων ανοχής, η Πλάκα του Σείριου, το Μοναστηράκι των εκδόσεων Γαβριηλίδη, τα Πετράλωνα της συνοικίας το Όνειρο, το Γκάζι των Χαϊκού, η Νεκρόπολις του Κεραμεικού των Χριστουγέννων και το Λιμάνι του Πειραιά ήταν οι τόποι του Street Academy που σήμερα παρουσιάζεται μπροστά σας.

από 1 μέχρι 5 Ιουνίου

Χώρος Τέχνης –ΙΣΜΟΣ

Ευπατρίδων 17 & Τριπτολέμου, Γκάζι

ώρες λειτουργίας 19:00-23:00

εγκαίνια 1η Ιουνίου, επίσημο closing της έκθεσης στις 5 Ιουνίου μέχρι τις 24:00