Εργαστήρι Μυθοπλασίας για προχωρημένους

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ.
ΚΥΚΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ

Στον κύκλο αυτό εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν το αίτημα ολοκλήρωσης μιας λογοτεχνικής παραγωγής / βιβλίου, είτε πρόκειται για μυθιστόρημα ή νουβέλα, είτε για μια σειρά διηγημάτων, παραμυθιών ή μονόπρακτων, είτε για ένα ενιαίο θεατρικό έργο, ακόμη και για μια ποιητική συλλογή.

Σαφώς κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι να έχουν περάσει από εργαστήρια δημιουργικής γραφής για αρχαρίους ή – αν όχι – να τους διακρίνει η ωριμότητα μιας ανάλογης απόφασης που απαιτεί να δεσμευτούν -κυρίως απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό- για την ολοκλήρωση ενός έργου, αλλά και να έχουν στην «παρακαταθήκη» τους κάτι περισσότερο από ημερολογιακές σημειώσεις. Παράλληλα το να γνωρίζουν τις βασικές αρχές μυθοπλασίας και δραματουργίας θα βοηθούσε στην επίτευξη του στόχου τους, μολονότι, στην πορεία του εργαστηρίου δίνονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις, σχετική βιβλιογραφία, ειδικές ασκήσεις και κάθε σχετική βοήθεια από την επιβλέπουσα / συντονίστρια.

Η επιλογή γίνεται μετά από προσωπική συνέντευξη.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα

Η Χριστίνα Οικονομίδου συντονίζει στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και τα τρίμηνα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για αρχαρίους κάθε Πέμπτη από 4/10/2012.

Τα εργαστήρια Μυθοπλασίας είναι χρήσιμο για τους συμμετέχοντες να συνοδεύονται από τα εργαστήρια Αυτοματικής Γραφής (δημιουργικές ασκήσεις επινόησης και διατύπωσης για κάθε συγγραφέα) που συντονίζει στο ΜΠ ο Θράσος Καμινάκης.