Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού – Τα Εγκιβωτισμένα Παραμύθια

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Βασισμένοι στην τεχνική του εγκιβωτισμού*, σε αυτό το σεμινάριο θα μελετήσουμε φόρμες ώστε να αναπτυχθούν νέες ιδέες που θα αποτυπωθούν στο χαρτί.

Εισηγήτρια: Δέσποινα Μάντζαρη

Συνάντηση Γνωριμίας ONLINE: 20/01/2022

Έναρξη: Πέμπτη 03/02/2022

Διάρκεια: 8 διαδικτυακές συναντήσεις, 20 ώρες

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη, 19:00 – 21:30

Κόστος Σεμιναρίου: 195€+ΦΠΑ

Ο στόχος είναι να γραφτούν ιστορίες από τον κάθε συμμετέχοντα που θα ενωθούν σε ένα συλλογικό έργο με την ευχή να αξίζει να εκδοθεί. Πρόκειται για δουλειά ατομική όσο και ομαδική, μέσα στα πλαίσια δημιουργίας μιας ενιαίας ιστορίας που θα αποτελείται από μικρότερες, οι οποίες θα ξεχωρίζουν για τον δικό της χαρακτήρα η καθεμιά.

Η Ομάδα: Κάθε συμμετέχοντας θα κληθεί να γράψει 3 έως 4 κεφάλαια μιας ιστορίας, ξεκινώντας με το στήσιμο ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα. Στη συνέχεια θα δοθεί έμφαση
• στη διόρθωση των κειμένων,
• στο στήσιμο του κόσμου,
• στη συνοχή της πλοκής
• και στα σημεία καμπής της.

Με τη βοήθεια του ομαδικού brainstorming κάθε συνάντησης, πρόκληση αυτή τη φορά θα είναι να σμιλευτεί από τον καθένα μία ολοκληρωμένη ιστορία με ανατροπές, εκπλήξεις, αστεία αλλά και συγκινήσεις για τους αναγνώστες.

*Στην αφηγηματολογία, εγκιβωτισμός είναι η ένταξη μιας νέας αφηγηματικής ακολουθίας μέσα στη βασική αφήγηση. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλά λογοτεχνικά κείμενα με αφηγηματικό χαρακτήρα, συναντάμε τη βασική ιστορία ή αλλιώς την κύρια αφήγηση, η οποία συμπληρώνεται με δευτερεύουσες ιστορίες που παρεμβάλλονται στην εξέλιξη της βασικής. Τέτοια κείμενα είναι η Οδύσσεια του Ομήρου, Το χειρόγραφο της Σαραγόσα του Γιαν Ποτότσκι, Οι 1000 και μία νύχτες κ.ά..
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ