Εργαστήρι Υποκριτικής Μονολόγων (ερευνητικό pocket theatre)

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Εργαστήρι Υποκριτικής Μονολόγων – Ερευνητικό Pocket Theatre για Σολίστες του Δημήτρη Κανέλου είναι βασισμένο σε εργαλεία και τεχνικές που σχετίζονται με το Ψυχολογικό Θέατρο και δομείται πάνω σε ασκήσεις που αναπτύσσουν τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα, την δημιουργικότητα και συνθετική αντίληψη στους συμμετέχοντες. Ο στόχος και η πρακτική του Εργαστηρίου επικεντρώνευαι στον Θεατρικό Μονόλογο που θα κάνει όλους τους συμμετέχοντες να ασκηθούν σωστά ενόψει του επικείμενου Φθινοπωρινού Pocket Theatre Festival για Σολίστες.

 

Μέσα στο εργαστήριο που ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ερευνητικός, διδάσκεται επίσης Kινησιολογία και Ορθοφωνία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : Δημήτρης Κανέλλος (ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΤΕΛΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ (ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ) – ΜΑΡΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥ (ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ).

ΤΜΗΜΑ ΣΕ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ:

1η ΤΑΧΥΤΗΤΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 26-27/9 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24-25/10 (Δυνατότητα ένταξης στο Εργαστήριο κατόπιν συνεννόησης με τον εισηγητή έως και την Τρίτη 20/10)

2η ΤΑΧΥΤΗΤΑ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Η ΤΡΙΤΗ. ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (το πρόγραμμα της 2ης ταχύτητας, θα ανακοινωθεί έγκαιρα, ώστε εάν προκύψουν 2 τμήματα, θα χωριστούν ως εξής: ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ το ένα και ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ, το άλλο).

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

“ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ POCKET THEATRE”:

Το εργαστήριο συνδυάζει αποφοίτους Σχολών Θεάτρου με ερασιτέχνες Ηθοποιούς (μετά από Ακρόαση) και οδηγεί τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση της δουλειάς που θα ετοιμάσουν στο επερχόμενο Pocket Theatre Festival τον Οκτώβριο του ’15.

Ασκήσεις πάνω σε ρόλους
Από τη στιγμή που κρατάμε για πρώτη φορά ένα θεατρικό έργο στα χέρια μας, οργανώνουμε μια δουλειά πάνω στην ανάλυση των κειμένων, στην κατανόηση των χαρακτήρων και μέσω αυτοσχεδιαστικών μεθόδων προσεγγίζουμε τόσο το εύρος των υποκριτικών μας δυνατοτήτων όσο και το βάθος του ρόλου σε έναν κλασσικό ή συγχρονο μονόλογο που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε.

Παράλληλα η ομάδα θα επεξεργαστεί τις 6 βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης:
• Συγκέντρωση
• Συγκινησιακή ανάμνηση
• Παρατηρητικότητα
• Δραματική πράξη
• Δημιουργία χαρακτήρων
• Ρυθμός

Ο ΣΤΟΧΟΣ: Η εκλέπτυνση των εκφραστικών μας μέσων και η σμίλευση της κλίσης στην Υποκριτική Τέχνη για κάθε συμμετέχοντα ώστε η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα Pocket Theatre να ασκηθεί μέσα από Τεχνικές και Πρόβες, στο στήσιμο και ανέβασμα ενός ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ σε κανονικό Θέατρο και με κανονικό κοινό.

Χρήσιμη πληροφορία: Το Ερευνητικό Pocket Theatre (όταν το έμψυχο υλικό είναι κατάλληλο) συνηθίζει να συνδυάζει μέσα στην ίδια ερευνητική ομάδα εργασίας απόφοιτους σχολών και νέους ηθοποιούς, με απόλυτα αρχαρίους στην Υποκριτική Τέχνη, θεωρώντας πως εκατέρωθεν θα ωφεληθούν από αυτή την μείξη. Λόγω του ερευνητικού του χαρακτήρα, το ενδιαφέρον του κοινού είναι αυξημένο και οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε προτείνεται στους υποψηφίους να επιβεβαιώνουν έγκαιρα το ραντεβού τους με τον εισηγητή, προ της Ενάρξεως των μαθημάτων. (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210-3243306)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ