Εργαστήριο Δερματοτεχνίας

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Εργαστήριο Δερματοτεχνίας παρουσιάζει τις τεχνικές, τον εξοπλισμό και βασικές μορφές που μπορεί να πάρει το δέρμα, μέσα από επι τόπου κατασκευές χειροποίητων χρηστικών αντικειμένων.

Εισηγητής: Ποθητός Ντάικος

Πρόγραμμα: Αναμένεται
Διάρκεια: 8 μαθήματα συνολικής διάρκειας 32 ωρών.
Έναρξη: Αναμένεται


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απατείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο Δερματοτεχνίας

Ένας ταχύρρυθμος κύκλος μαθημάτων Δερματοτεχνίας, οργανωμένος σε 8 αυτοτελή πρακτικά εργαστήρια που θα ολοκληρωθεί σε 4 συνεχόμενα σ/κ συνολικής διάρκειας 32 ωρών

Κάθε εργαστήριο θα είναι στοχευμένο στην δημιουργία ενός συγκεκριμένου προϊόντος δέρματος, (πορτοφόλι, καπνοθήκη κλπ), το οποίο και θα ολοκληρώνεται στο τέλος κάθε μαθήματος.

Έκαστος συμμετέχοντας, εφόσον παρακολουθήσει όλο τον κύκλο, θα αποκτήσει με την συμμετοχή του στο εργαστήριο ένα βαλιτσάκι από τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται ένας δερματοτεχνίτης σήμερα ώστε να μπορεί να έχει έναν οργανωμένο υπαίρθιο πάγκο και να κατασκευάζει τα είδη που επιθυμεί.

Η τέχνη του δέρματος ανήκει στις παραδοσιακές τέχνης που χάνονται ενώ η σημασία της δεν παύει να είναι επίκαιρη. Οι βασικές πρώτες ύλες περιλαμβάνονται στο κόστος του εργαστηρίου, ενώ κάθε συμμετέχον μετά από κάθε μάθημα θα ολοκληρώνει το δικό του προσωπικό έργο τέχνης.

Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, οπότε ενημερωθείτε από την γραμματεία (2103252998) στο πως μπορείτε να κάνετε την κράτηση της θέσης σας.

Η θεματολογία και Παραγωγή των μαθημάτων:

Στα πλαίσια των μαθημάτων θα κατασκευαστούν τα κάτωθι έργα από τους μαθητές τα οποία και θα κρατήσουν χωρίς πρόσθετο κόστος:

Θήκη καπνού + Πορτοφολακι με φερμουαρ, Θήκη για κάρτες, Πουγγι/τσάντα, Αντρικο πορτοφολι τσεπης, Τσαντακι ζώνης (μπανανα), Τσαντακι ώμου, Βαλιτσακι, Γυναικείο πορτοφολι.

Σε κάθε μάθημα, εκτός από την κύρια κατασκευή βάσει εκπαιδευτικής θεματολογίας και ύλης, θα κατασκευάζονται και πρόσθετα έργα (βραχιόλια, κοσμήματα, διακοσμητικά και άλλες ειδικές κατασκευές).

Το Πλήρες Σετ Εργαλείων Δώρο:
Σε περίπτωση ταυτόχρονης εγγραφής δύο φίλων στον πλήρη κύκλο του σεμινάριου το Μικρό Πολυτεχνείο κάνει Δώρο την εργαλειοθήκη την οποία οι δύο συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν από κοινού για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Εργαλειοθήκη περιλαμβάνει: Ψαλίδι δέρματος, τρυπητήρι δέρματος, φαλτσέτα δέρματος, κοπτικο δέρματος, σετ με 3 βελόνες, μεταλλικός χάρακας 30εκ, μεταλλικός χάρακας 60εκ, ρολέτα (σημαδευτήρι), επιφάνεια κοπής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ