Film Production

Film Production Workshop στο Μικρό Πολυτεχνείο στην Αθήνα

Film Production Workshop

Οργάνωση, Εκτέλεση, Διεύθυνση Παραγωγής Κινηματογραφικού Έργου

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η κατανόηση και η πρακτική εκμάθηση του συνόλου των διαδικασιών της παραγωγής προκειμένου να είναι ασφαλής και επιτυχημένη μια κινηματογραφική παραγωγή.

Συντονιστής: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών t-shOrt)

Παρουσίαση: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20:00-21:00

Έναρξη με Εισαγωγικό Μάθημα: Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19:00-21:00.

Τα υπόλοιπα 5 κανονικά μαθήματα διαρκούν από 19:00 – 21:00 & από 21:15 έως 23:15 την ίδια βραδιά με καλεσμένους σκηνοθέτες.

Διάρκεια Σεμιναρίου: Τετάρτη παρά Τετάρτη για Μία Εισαγωγική (17/01/2018) και 5 Συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 22 ωρών (24/01 – 07 & 21/02 – 07 & 28/03) 

Η Δομή του Workshop: Χτίζοντας την ταινία με νούμερα και διαδικασίες

 Εντός Εργαστηρίου ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα έχει στη διάθεση του, πρότυπο σεναρίου για την πρακτική εργασία σε σχέση με την παραγωγή, εκτέλεση, οργάνωση,  διεύθυνση παραγωγής. Η διδασκαλία των απαραίτητων γνώσεων για την κατάρτιση φακέλου παραγωγής, ανίχνευσης πόρων, σχηματισμό προϋπολογισμών αλλά και των ζητημάτων διακίνησης της ταινίας είναι κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν. Ειδικότερα θα αναπτυχθούν ζητήματα της συμπαραγωγής και των σχέσεων που δημιουργούνται σε επίπεδο νομικό, ασφαλιστικό, φορολογικό. Ακόμη συσχετισμοί με τα υπόλοιπα τμήματα της κινηματογραφικής παραγωγής όπως: σκηνοθετικό, φωτογραφίας, σκηνογραφικό, ενδυματολογικό, post production, εργαστήρια εικόνας, ήχου, διακίνησης και πώλησης.

H ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ: Συζήτηση και εισαγωγή γύρω από το θέμα Παραγωγή.
Γενικές τοποθετήσεις και βασικές έννοιες.
Ο παραγωγός και η σχέση του με την παραγωγή.
Πόσο ρόλο παίζουν τα χρήματα στην συγκεκριμένη τέχνη?
Πόσο ρόλο παίζει η γνώση των διαδικασιών και η εμπειρία?
Παραγωγή.Εκτέλεση – Οργάνωση – Διεύθυνση παραγωγής.
Ξεκινώντας από τα χαμηλά. Ανάγνωση πρότυπων σεναρίων. Break Down.
Από άλφα προς το ωμέγα της παραγωγής.

ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η αρχή το ήμισυ του παντός! (Το σενάριο οδηγεί προς την επιτυχία.)
Το σωστό Break Down και η εφαρμογή του στον προϋπολογισμό.
Ανιχνεύοντας χρήματα. (Όχι πια σκηνοθέτης παραγωγός.)Χρηματοδοτικά προγράμματα. Φάκελος παραγωγής. Το excel. Χρήση και βασικές γνώσεις διαχείρισης του προγράμματος.
Τοποθέτηση δεδομένων στα πεδία. Κοστολόγηση. Κεφαλαιοποιήσεις. Ποσοστά. Νομικό καθεστώς. Ασφάλεια.

ΜΑΘΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Τα τμήματα της παραγωγής και οι σχέσεις με τον προϋπολογισμό, αναλυτικά.Σκηνοθετικό. Φωτογραφίας. Ήχου. Σκηνογραφικό. Ενδυματολογικό. Μακιγιάζ. Ηθοποιοί. Χώροι. Φαγητό. Τεχνικός εξοπλισμός. Εργαστήρια. Post Production. Μουσική.

ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Πνευματικά δικαιώματα. Διακίνηση, κ.ά Η γεύση του τελικού νούμερου. Αποφάσεις. Ελιγμοί. Budget, low budget και real budget.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Η προσωπικότητα του παραγωγού. Τι είναι μια καλή παραγωγή?
Καλός και κακός παραγωγός. Επαφές. Σχέσεις. Το συρτάρι του παραγωγού.

ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΤΟ: Εισιτήρια, βραβεία, έπαινοι. Το όνομα του παραγωγού.
Εντυπώσεις παραγωγικού τύπου. Η ανάγκη οδηγεί τα πράγματα. Ξεπερνώντας τις αντιξοότητες. Ανακεφαλαίωση. Προς ολοταχώς για την πρώτη ή την επόμενη ταινία μου.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΑΚΟ,  ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ, ΗΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΥ, ΕΛΙΝΑ ΨΙΚΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΟ ΕΚΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 21:15 ΕΩΣ ΤΙΣ 23:15


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL