Φωνητική & Ερμηνεία για το Τραγούδι επί Σκηνής

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

“Φωνητική & Ερμηνεία για το Τραγούδι επί Σκηνής”

Το σεμινάριο “Φωνητική & Ερμηνεία για το Τραγούδι επί Σκηνής” αφορά προχωρημένους στο χώρο του τραγουδιού, που θέλουν να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους και να εξερευνήσουν – βελτιώσουν τις ερμηνευτικές τους δυνατότητες. Πρόκειται για ένα σεμινάριο πέντε μηνών που στοχεύει στο στήσιμο και ανέβασμα μιας μουσικής παράστασης στο Θέατρο. Θεματολογία του το Ελληνικό Ερωτικό Τραγούδι.

Εισηγήτρια: Ελισσάβετ Καρατζόλη

Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, ώρα 21:00 – 23:30
Διάρκεια: 20 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 50 ωρών
Έναρξη: Αναμένεται από 2018 
Ολοκλήρωση: Με Μουσική Θεατρική Παράσταση Συνόλου

Ανοιχτό Μάθημα: Αναμένεται από 2018 

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο: Φωνητική & Ερμηνεία για το Τραγούδι επί Σκηνής

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Με δεδομένο ότι η φωνή είναι ο ήχος της ψυχής και με πρώτη ύλη τα προσωπικά βιώματα του καθενός αναγνωρίζουμε το δημιουργό μέσα μας και την ερμηνευτική μας persona. Η βαθιά θεραπευτική ιδιότητα του τραγουδιού στο Θέατρο και στο σανίδι αποκτά την καθ’ αυτό σημασία της..

ΥΛΗ & ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Το Εργαστήριο περιλαμβάνει: Ειδικές ασκήσεις για την εκγύμναση και διεύρυνση της έκτασης της φωνής. Εκγύμναση του διαφράγματος. Εκμάθηση της σωστής αναπνοής. Ανακάλυψη προσωπικού, φυσικού ατομικού ήχο. Εμβάθυνση στον Λόγο (απαγγελία, μετάφραση, ερμηνεία). Πρόβα και τραγούδι a Capella. Προσέγγιση και χρήση της φωνής καθαρά ως μουσικό όργανο.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Το σεμινάριο στοχεύει στο Στήσιμο και Ανέβασμα μιας Ομαδικής  Μουσικής Θεατρικής Παράστασης, όπου κάθε συμμετέχων θα δουλέψει ένα ρόλο και θα ασκηθεί σε τουλάχιστον δύο τρία διαφορετικά είδη τραγουδιού. Οι αυτοσχεδιασμοί και η ανάλυση των μουσικών ειδών (Jazz, Rock, έντεχνο, κλασικό τραγούδι, κ.α.) θα αποτελέσουν κομβικά εργαλεία για την ολοκλήρωση του Project.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ