Φυτικά Καλλυντικά

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Φυτικά Καλλυντικά: Μια πρακτική σπουδή, στην φύση και στην χρήση της. Ένα μάθημα γύρω από τα βότανα και τα προϊόντα της φύσης, τις ευεργετικές τους ιδιότητες και ιδιαιτερότητες, τους τρόπους ανίχνευσης και μεταποίησης και ταυτόχρονα η έναρξη ενός ταξιδιού ζωής, που μας φέρνει πιο κοντά στο σώμα μας και στην εκλέπτυνση του ψυχικού μας κόσμου.

Εισηγήτρια: Άννα Κανέλη

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο, ώρα 15:30 – 18:30
Διάρκεια: 10 Συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 30 ωρών 

Έναρξη: Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 

Παρουσίαση: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 15:30 – 16:30


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο: Φυτικά Καλλυντικά

Η αναζήτηση – επεξεργασία των μορφών λειτούργησε σαν αφορμή για τη συνάντηση μου με τις φυτικές –οργανικές δομές. Ένας μαγικός καινούργιος (για κάτοικο της πόλης) κόσμος προσφέρεται προς εξερεύνηση. Βότανα και φυτά με ιστορίες και μύθους που διατρέχουν τους αιώνες έρχονται να μας χαρίσουν τα πολύτιμα συστατικά τους για να δημιουργήσουμε τα δικά μας ελιξίρια. Μέσα από την πολυετή μου εκπαίδευση στη βοτανολογία έρχομαι να μεταδώσω όχι απλά τη γνώση μου αλλά και το ήθος που κρύβει αυτός ο τρόπος ζωής και επαγγελματισμού.

Προτείνεται έτσι μια καινούργια προσέγγιση ζωής ουσιαστικά που έρχεται να αποκαταστήσει την πρωταρχική σύνδεση του ανθρώπου με το φυσικό κόσμο που τον περιβάλει. Όντας αποκομμένοι από τη φύση στο τεχνητό περιβάλλον της πόλης έχουμε χάσει το σημαντικό αυτό κομμάτι γνώσης . Θα μπορούσε το σεμινάριο αυτό να λειτουργήσει σαν γέφυρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μια κρέμα π.χ. χειροποίητη με φυτικά υλικά είναι ένα προϊόν φορτισμένο με τη δημιουργική ενεργεία αυτού που το κατασκευάζει και τις θεραπευτικές ιδιότητες που μας χαρίζει η φύση. Έτσι ένα ουδέτερο εμπορικό προϊόν που αποκτάμε με την μεσολάβηση χρήματος μετατρέπεται σε ένα δημιουργικό κατασκεύασμα με την προσωπική μας εμπλοκή στην κατασκευή του.
Κι επειδή το γνωστικό αυτό πεδίο έχει ευρύτατα όρια, ας κάνουμε το δημιουργικό αυτό ξεκίνημα με αφορμή το σεμινάριο αυτό.

Στόχοι: Να γνωρίσει ο ενδιαφερόμενος τις βασικές ιδιότητες των βοτάνων. Να παρασκευάσει δικά του καλλυντικά, λάδια κρέμες και κηραλοιφές. Να περάσει καλά και δημιουργικά. Να συνδεθεί με το φυσικό περιβάλλον.

Ύλη και Μεθοδολογία:

Μάθημα 1ο: Γνωριμία με τις βασικές αρχές της βοτανοθεραπείας. Ιδιότητες και γνωριμία με βασικά βότανα (1).
Μάθημα 2ο: Ιδιότητες και γνωριμία με βασικά βότανα (2).
Μάθημα 3ο: Τρόποι εκχύλισης των θεραπευτικών ουσιών του βοτάνου. Λάδια, βάμματα, αιθέρια έλαια.
Μάθημα 4ο: Πρακτικό μάθημα παρασκευής βοτανικού λαδιού, κηραλοιφής, κρέμας.

Μάθημα 5ο: Με τη λογική της γαλακτωματοποίησης ,παρασκευή διαφορετικών ειδών κρέμες, αλοιφές . Εστιασμένες σε προβλήματα του δέρματος και του μυϊκού συστήματος. Π.χ. για τις ραγάδες, για τενοντίτιδα , έκζεμα κ.λ.π.

Μάθημα 6ο: Ένα μάθημα αφιερωμένο στις συνταγές. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας κρέμες με βάση τις προσωπικές ανάγκες μας. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος,την ηλικία, τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αποκτούμε την απαραίτητη γνώση ώστε να μπορούμε να «ελέγχουμε» μια οποιαδήποτε συνταγή από την πληθώρα πληροφορίας για «φυτικά» σκευάσματα πού φτάνει σε μας.

Μάθημα 7ο: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα εμπορικά προϊόντα που αφορούν την προσωπική μας υγιεινή με χειροποίητα φυτικά δικά μας προϊόντα. Παρασκευή οδοντόκρεμας, αποσμητικού, αρώματος, φυτικών προϊόντων make up.

Μάθημα 8ο: Μιλώντας για αρώματα θα εμβαθύνουμε στη γνώση – χρήση των αιθέριων ελαίων τους συνδυασμούς τους και τη θεραπευτική τους δράση στον οργανισμό μας. Θα μιλήσουμε για ένα πολύ σημαντικό υποπροϊόν της απόσταξης που γίνεται για την παραλαβή των αιθέριων ελαίων, το ανθόνερο και τις πολλές χρήσεις του.

Μάθημα 9ο – 10ο: Το εργαστήριο μας μεταφέρεται  στη φύση. Μια διήμερη εκδρομή σε χτήμα καλλιέργειας βοτάνων για να τα γνωρίσουμε στο φυσικό τους περιβάλλων !!!! Ένα σαββατοκύριακο όταν έρθει με το καλό η Άνοιξη και η φύση αναγεννιέται. Ένα ζωντανό οργανισμό όπως τα φυτά δεν μπορεί να τον γνωρίζουμε μόνο μετά την ολοκλήρωση της ζωής του.

Ολοκλήρωση:

Στο σεμινάριο αυτό πού έχει μεγάλο πρακτικό κομμάτι θα δημιουργήσουμε παρέα όση ποσότητα σκευασμάτων επιθυμούμε. Έτσι με την ολοκλήρωση του θα έχουμε πολλά δημιουργικά «δώρα» ή προϊόντα χρήσιμα και υγιεινά για δική μας χρήση. Στα πλαίσια του σεμιναρίου προτείνεται η δυνατότητα οργάνωσης «εκδρομής» για γνωριμία των βοτάνων στο φυσικό τους περιβάλλον.


Περιορισμένες Θέσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ