Γιάννης Γιαννούλης

Γιάννης Γιαννούλης
Ο Γιάννης Γιαννούλης στο Μικρό Πολυτεχνείο

Ο Γιάννης Γιαννούλης φοίτησε στην ανωτάτη σχολή καλών τεχνών στο τμήμα ζωγραφικής με καθηγητές τους  Τ. Πατρασκίδη και Χ. Μπότσογλου. Στο 3ο και 4ο έτος σαν μάθημα επιλογής παρακολουθεί σκηνογραφία και ενδυματολογία με καθηγητή τον Γ. Ζιάκα.

Από το 1995 έως το 1998, εργάζεται στο θέατρο τέχνης “ Κάρολος Κουν” με τον Κ. Κατζουράκη και σκηνοθέτη τον Γ. Λαζάνη.

Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος:

Κουστούμια για την παράσταση ‘’Χριστός ξανασταυρώνεται’’ σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Κουστούμια για την μουσική παράσταση “ ΤΣΙΡΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ” σε σκηνοθεσία Δ. Σαββόπουλου. Σκηνικά για την θεατρική παράσταση “ ΒΙΑΣΜΟΣ” σε σκηνοθεσία Ο. Ξενοπούλου  που παρουσιάστηκε στο θέατρο Λόγου και τέχνης Καστανιώτης.

Σκηνικά και  κουστούμια για την παράσταση χορού “Till death do us a part” της ομάδας πρόσχημα που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων στο Μέγαρο Μουσικής, στο θέατρο Τόπος Αλλού, στη Διεθνή Πλατφόρμα Χορού στα Χανιά και στο μήνα χορού του θεάτρου Ροές.. Σκηνογραφική επιμέλεια για την μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά “Χάλια”. Σκηνικά για την ταινία μεγάλου μήκους  “17 στα 18 ” σε σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή. Σκηνικά και  κουστούμια  για την θεατρική παράσταση “Φωτιά στο πρόσωπο”  σε σκηνοθεσία Ε. Σαπουτζή. που παρουσιάστηκε στο  θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.

Επαγγελματική δραστηριότητα

Το 2002 παρακολουθεί μαθήματα αρχιτεκτονικής και συμμετέχει σε ομάδες αρχιτεκτόνων για διάφορα project και διπλωματικές εργασίες.

Από το 2003-2006 δημιουργεί και συντονίζει μια ομάδα αρχιτεκτόνων με κύρια ασχολία το σχεδιασμό και τη μελέτη επαγγελματικού χώρου.

Από το 2007 ανεξάρτητα πλέον, ασχολείται με την αρχιτεκτονική χώρου κατοικιών και εμπορικών καταστημάτων.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα

Τα διδακτικά έτη 2007-2008 και 2008-2009 εργάζεται ως δάσκαλος του μαθήματος των εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο ολοήμερο 41ο και 42ο σχολείο, του 3ου γραφείου Αθηνών.

Από το 2006 συνεργάζεται με το “Μικρό Πολυτεχνείο” ως συντονιστής στο σεμιναριακό μάθημα, Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου – Διακόσμηση.

Από το 2002 διδάσκει το μάθημα της σκηνογραφίας στη σχολή “Το θέατρο των Αλλαγών”, των Θ. Αθερίδη, Ε. Τσολακίδη και Β. Χατζοπούλου.

Από το 2004 διδάσκει στην Ανωτέρα σχολή δραματικής τέχνης “θεατρική τέχνη” του Α. Ανδρεόπουλου (Σκηνογραφία,Διασκευή θεατρικού προσώπου).