Η Κορεάτικη Τέχνη του ΓκιΤσεόν (GiCheon)

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Για όσους μείνουν στην Αθήνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, υπάρχει ένα σεμινάριο σαν αληθινό δώρο που θα μπορούσε να κάνει ο κάθε ένας στον εαυτό του.

Είναι χαρά και τιμή που ο Μάστερ Λι βρίσκεται στην Αθήνα να μας διδάξει τις πρώτες στάσεις του GiCheon.

Με απλές ασκήσεις, ανανεωνόμαστε, αναζωογονούμαστε, θεραπευόμαστε. Ασκήσεις για όλες τις ηλικίες, που μεταμορφώνουν το σώμα μας και τη στάση μας στη ζωή.

ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΕΤΣΕΤΑ H ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνείτε καθημερινά 18:00 – 21:00 με Μαριλένα Αραμπατζή στο 6944312646

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6 13.00 – 16.00, ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6 13.00 – 16.00, ΔΕΥΤΕΡΑ 13/6 13.00 – 16.00

Τόπος Ιερά Οδός 14, STUDIO LOFT του ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Κόστος – 20 ευρώ ανά συνεδρία, 50 ευρώ και για τις 3 συνεδρίες

Αναλυτικά:

Η ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ GICHEON

Για αιώνες, οι δάσκαλοι των πολεμικών τεχνών, οι μοναχοί, οι πολεμιστές και οι μελετητές υιοθέτησαν μεθόδους ώστε να συνδεθούν, να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν την μυστηριώδης και ισχυρή εσωτερική ζωτική δύναμη, που είναι γνωστή ως ki (chi, qi).

Ασκήσεις όπως το qigong και το chi kung προωθούν την νοητική και την σωματική υγεία, την αρμονία και την μακροζωία. Πολλές πολεμικές τέχνες χρησιμοποιούν εφαρμογές άσκησης ki για να αυξήσουν την δύναμη και την εστίαση και να αναπτύξουν εσωτερική δύναμη.

Η Κορεάτική εκπαιδευτική μέθοδος του GiCheon περιλαμβάνει μια σειρά από εκπαιδευτικές ασκήσεις ki σε συνδυασμό με μεθόδους αναπνοής για να μπορεί το ki να ρέει στα εσωτερικά μας κανάλια, ενώ ενδυναμώνει τους μύες, και προωθεί την πειθαρχία του σώματος και του νου.

Η μοναδική μέθοδος του GiCheon αυξάνει την ευελιξία στους συνδέσμους με αποτέλεσμα το ξεμπλοκάρισμα του ki μέσω της εφαρμογής μιας φόρμας δυναμικής εντάσεως η οποία ενισχυμένη με τις αναπνευστικές ασκήσεις παράγει αποτελέσματα ακόμα και στους πιο αρχάριους ασκητές.

Ανακαλύψτε τα μυστικά αυτής της αρχαίας εκπαιδευτικής μεθόδου σε αυτό το σεμινάριο. Αν ψάχνετε για μια μοναδική άσκηση για το ki ή αν είσαστε στο πρώτο στάδιο ανακάλυψης της εσωτερικής σας ενέργειας, το GiCheon θα σας ανοίξει τα μάτια στις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα σας.

 

ΤO GICHEON ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Άσκηση Gi και Πλεονεκτήματα Σημείων Βελονισμού: Με την ενεργοποίηση και το ξεμπλοκάρισμα των σημείων βελονισμού και των καναλιών Gi, ενδυναμώνοντας και επιταχύνοντας την πίεση και την ροή του Gi, δημιουργώντας και αξιοποιώντας την ισχύ του Gi, αναπτύσσοντας εσωτερική ισχύ (ή ισχύ κοιλιακής χώρας) για τις πολεμικές τέχνες, αναπτύσσοντας θεραπευτική ισχύ Gi για θεραπεία εαυτού και άλλων, αναζωογονώντας και διατηρώντας την ζωτικότητα κ.α.

Θεραπευτικά Οφέλη: Καρκίνο, καρδιακά νοσήματα (υπερένταση, υπόταση κ.λ.π.), παχυσαρκία, διαβήτη, άσθμα, ρευματισμό, (μερική) παράλυση, διαταραχές στον ύπνο, χρόνιο άσθμα και πόνους, επιληψία, δερματολογικές παθήσεις, Πάρκινσον κ.α.

Σωματικά Οφέλη: Απαλλαγή ή θεραπεία από αρθρίτιδα, ρευματισμούς, πόνους στις κλειδώσεις, προβλήματα στην σπονδυλική στήλη (σκολίωση, ολίσθηση δίσκων, πόνους στην πλάτη κ.λ.π.), αθλητικά ατυχήματα, ανάπτυξη ευελιξίας και τρυφερότητας στους μύες, στον συνδετικό ιστό και στις κλειδώσεις, εξάσκηση των μυών και των ιστών, τους συχνά παραμελημένους αναπτύσσοντας τους.

Ψυχολογικά Οφέλη: Πιο δυνατή εστίαση και συγκέντρωση, μειωμένη ένταση, αγωνία και στρες, αυξάνει τους ρυθμούς άλφα, την έκταση των εγκεφαλικών κυμάτων που συνδέονται με την χαλάρωσή μας, με περισσότερη χαρά, αγάπη, αυθορμητισμό κ.λ.π