Χάγια Κοέν

Hayia Cohen

H Hayia Cohen (Χάγια Κοέν) σπούδασε Γραφιστική στη σχολή ΠΕΤΡΑ. Συνεργάστηκε με διάφορα δημιουργικά ατελιέ και εκδοτικούς οίκους. Από το 1998, εργάζεται στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί αρκετές εκθέσεις και σχετικό έντυπο υλικό του Μουσείου.

Διδάσκει faux bijoux – Cheap Art και styling, στο χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου και στο Κολλέγιο Ψυχικού.

Κατά διαστήματα παρουσιάζει δουλειές σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και κοσμήματά της διατίθεται σε γκαλερί και εμπορικά καταστήματα.

Έχει επιμεληθεί τα θεατρικά κοστούμια δύο παραστάσεων «The Short Story of my Life” και «Comedie Cafe ala grec”, σε συνεργασία με το Μικρό Πολυτεχνείο και το Φούρνο, Μάιος 2006.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατασκευής μαριονέτας και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις. Είναι μέλος σε θεατρική ομάδα και έλαβε μέρος σε παράσταση του Μικρού Πολυτεχνείου το Μάιο του 2005 με τίτλο: «Φεγγαροβδομάδα» και το 2006 σε μονόπρακτο στο μαραθώνιο του Pocket Theatre, στο Φούρνο.

Το Φεβρουάριο του 2007 συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Δια- Ροές 2007», με κατασκευή από σύρμα και αλουμίνιο, όπου διεξάχθει στο Μετρό Συντάγματος πολύ συχνά θα συναντήσετε κοσμήματα της στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη. Το Φεβρουάριο του 2008, οργάνωσες διήμερο σεμινάριο με θέμα το το Faux bijoux στη Cheap Art στο «Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αγγελική Γιαννακίδου» στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Μάρτιο του 2010, οργάνωσε, ατομική έκθεση με τίτλο «by hayia» στο Εl Bandoneon cafe.

Τον Δεκέμβριο του 2010 παρουσίασε στη γκαλερί Harma, Fashion Show με τον τίτλο «Dream Plastic Dresses» με ψηφιακά, πλαστικά φορέματα. Ένα από τα συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε σε μουσικό video clip.

Το 2010, χρησιμοποιήθηκαν κοσμήματα της στη ταινία Casus Belli, του Γιώργου Ζώη.

Ανά τακτά διαστήματα οργανώνει σε διάφορους εικαστικούς χώρους Μίνι Διήμερο Δημιουργικό Σεμινάριο, με θέμα ένα «Φόρεμα σε γραμμή ΑΛΦΑ» ράψιμο και διακόσμηση.

Συνεχίζει να σχεδιάζει ρούχα και αξεσουάρ δουλεύοντας πάνω σε διάφορα υλικά με συνδυασμό τεχνικών.