Ιφιγένεια Κυπραίου

Ιφιγένεια Κυπραίου
Η Ιφιγένεια Κυπραίου στο Μικρό Πολυτεχνείο

Η Ιφιγένεια Κυπραίου σπούδασε γραφιστική στο Κολέγιο Αθηνών και εργάστηκε για 20 χρόνια στο χώρο των γραφικών τεχνών ως art director και επιμελήτρια πολιτιστικών εκδόσεων (Επίλογος, με επιμελητή τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, το Θεατρικό Μουσείο, τα ΔΗΠΕΘΕ, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, το Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ)

Συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ μέντοράς της διετέλεσε ο εκδότης και συγγραφέας Σπύρος Γαλέος.

Το 2002 και με την αρωγή των εργοδοτών της ανοίγει το δικό της ατελιέ γραφικών τεχνών.

Παράλληλα με τις σπουδές της στη γραφιστική, σπούδασε ζωγραφική, σχέδιο και εικαστικές εφαρμογές. Το πάθος και το μεράκι της για τις τέχνες την ώθησαν να ασχοληθεί και να διδαχθεί πλήθος σεμιναρίων και τεχνικών από έμπειρους εικαστικούς και τεχνίτες πάνω στην αναπαλαίωση επίπλων, το ψηφιδωτό, σεμινάρια γάμου και βάφτισης, την κούκλα, τη ζωγραφική σε ρούχο, το decoupage, τις μεικτές τεχνικές κ.λπ.

Εξειδικεύτηκε στις μεικτές τεχνικές και στο decoupage και δουλεύει πάνω στο ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί, ενώ ανακυκλώνει αντικείμενα που με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνονται χωρίς καμία χρησιμότητα και τα μεταμορφώνει σε χρήσιμα κομψοτεχνήματα.

Το 2012 ξεκινάει με επιτυχία το δικό της e-shop όπου και παρουσιάζει τα καλλιτεχνήματά της ενώ ακολουθεί και μια σειρά εκθέσεων.

Εδώ και 2 χρόνια διδάσκει εικαστικές εφαρμογές πάνω στις μεικτές τεχνικές (mixartech) και το decoupage σε καταξιωμένες σχολές του χώρου και μεταφέρει τις γνώσεις της με κέφι και πολλή αγάπη στους μαθητές της.