Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου

Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου

Το Εργαστήριο «Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου» ασχολείται με την τεχνικής της αφήγησης μιας εικονογραφημένης ιστορίας, ώστε ακόμη και ένα μικρό παιδί, σε νηπιακό στάδιο, μέσω των εικόνων και μόνο, να μπορεί να «διαβάσει» το παραμύθι. Το πρώτο σεμινάριο τηςσειράς είναι pocket κύκλος των 6 συναντήσεων.

Εισηγήτρια: Ελευθερία Ντέλλα

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη, ώρα: 21:30 – 23:30
Διάρκεια: 6 μαθήματα.
Έναρξη με εισαγωγικό μάθημα γνωριμίας: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Λίγα λόγια για την Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου:

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να εικονογραφήσουν ένα παραμύθι, με τον δικό τους τρόπο και στιλ. Να εισέλθουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, να γνωρίσουν τους κανόνες και τις τεχνικές τους και να πειραματιστούν. Να ταξιδέψουν μαζί με τους ήρωες, να τους κατανοήσουν, να γνωρίσουν τα μέρη όπου ζουν, έτσι ώστε να πάψουν να είναι απλά χάρτινα σκίτσα. Μόνο έτσι οι αναγνώστες να μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους και να τους αγαπήσουν.

Όπως και στον κινηματογράφο έτσι και στην εικονογράφηση διαδραματίζεται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Εμείς λοιπόν καλούμαστε να αφηγηθούμε την ιστορία αυτή με εικόνες, έτσι ώστε ακόμη και ένα μικρό παιδί, μέσω των εικόνων και μόνο, να μπορεί να «διαβάσει» το παραμύθι.

Η ύλη του Εργαστηρίου: Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου

Ανάγνωση παραμυθιών, μελέτη των κλασικών και σύγχρονων εικονογράφων, η επιλογή παραμυθιού και βασικών εικόνων. Ανατομία, εκφράσεις και σκιαγράφηση χαρακτήρων. Προοπτική, σκηνοθεσία και story board. Χρώμα, υλικά, τεχνικές. Μετατροπή story board σε τελικές εικόνες που ζωντανεύουν με χρώμα για να ολοκληρωθεί το παραμύθι μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ