Image making για αρχαρίους

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

WORKSHOP για αρχαρίους  για 12 συναντήσεις που εστιάζουν σε «πολύ προσωπικές συμβουλές» αυτο-βελτίωσης της εικόνας μας.

Συντονίστρια:  Έλενα Τρικαλιώτη

Εισαγωγικό Μάθημα : 29/10/2012

Επίσημη Έναρξη: 5/11/2012

Ημέρα & Ώρα: Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 19:00 – 21:00

Οι Συναντήσεις: ένα εισαγωγικό + 7 μαθήματα, 3 workshops + μία συνάντηση για φωτογράφιση

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ WORKSHOP

8 lessons…

 • Τι ταιριάζει και τι όχι στο σώμα μου

Τι μπορείς να αποφύγεις στο ντύσιμο και σε τι πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία, κατανοώντας σε βάθος το σωματότυπο σου. Έτσι θα μειώσεις τις ανασφάλειες σου ότι αφορά τα ρούχα που επιλέγεις να φοράς.

 • Τι πρέπει να διορθώσω στο στιλ του ντυσίματος μου

Πολλοί από εμάς αντιγράφουν τις εικόνες των περιοδικών μόδας και το ντύσιμο διαφόρων celebrities, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζουν το προσωπικό τους στιλ. Ανακάλυψε τι κάνεις λάθος και πως θα το διορθώσεις.

 • Το χρώμα του δέρματος παίζει ρόλο στους συνδυασμούς χρωμάτων

Τι πρέπει να προσέξεις ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σου; Ποια χρώματα σε κολακεύουν και ποια καταστρέφουν την εικόνα σου;

Βασικά ερωτήματα τα οποία οφείλεις να απαντήσεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αναβαθμίσεις την εικόνα σου και να νιώθεις υπέροχα με τα ρούχα που φοράς.

 • Τι προφίλ θέλω να βγάζω προς τα έξω

Χωρίς να αλλοιώσεις την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου μάθε πως η εμφάνιση σου μπορεί να αλλάζει και να βγάζει δυναμικότητα αναλόγως των περιστάσεων.

 • Πως θα καταλαβαίνω αν τα αξεσουάρ ταιριάζουν με τα ρούχα που φοράω

Βασικές συνδυαστικές αρχές με βάση τα χρώματα και το ύφος των ρούχων που επιλέγεις κάθε φορά να φορέσεις. Σπάσε την μονοτονία και ανάδειξε την ιδιαιτερότητα.

 • Είναι όλα σωστά ωστε να μεταμορφώσω την εξωτερική μου εικόνα προς το καλύτερο;(λεπτομέρειες ότι αφορά τα μαλλιά, τα νύχια, το make up)
  Πολλές φορές ντυνόμαστε για να πάμε κάπου, αλλά δεν προσέχουμε τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και προσδίδουν έξτρα κομψότητα. Άλλαξε το χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο.
 • Ποια ρούχα να κρατήσω και ποια να πετάξω από την γκαρνταρόμπα μου. Βασικά κομμάτια που θα έπρεπε να έχω .
  Η ντουλάπα μας κατά καιρούς γεμίζει με ρούχα που είτε δεν μας κάνουν λόγω μεγέθους ή το στιλ τους είναι πλέον ξεπερασμένο. Ανακάλυψε την χρηστικότητα και την αναγκαιότητα των ρούχων σου και επαναπροσδιόρισε το στιλ σου.
 • Το πριν και το μετά(μεσολάβηση προσωπικής φωτογράφισης με όλο το επιτελείο-φωτογράφο, styling, make up).
  Όταν επαγγελματίες του χώρου της μόδας αναλαμβάνουν να σε μεταμορφώσουν χωρίς να αλλοιώσουν την εικόνα σου τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι… να το απολαύσεις και ταυτόχρονα να διευρύνεις τις γνώσεις σου!

 

+ 3 miniworkshops …

 • Όταν κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη τι ατέλειες διαπιστώνω ότι υπάρχουν και τι κάνω για αυτό;

Η αυτογνωσία αποτελεί το σημαντικότερο «όπλο» για την εξέλιξη μας, τόσο σε νοηματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης. Δεν γεννηθήκαμε όλοι μοντέλα… αλλά το θέμα είναι πόσο καλά αισθανόμαστε με τον εαυτό μας.

 

 • Η διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στην εξωτερική εικόνα. Πως μπορούμε να την απογειώσουμε μέσω του ντυσίματος;

Η διάθεση μας έχει σκαμπανεβάσματα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Το τι φοράμε και πως, βοηθάει στο να σκεφτόμαστε θετικά και δημιουργικά αποβάλλοντας τα άγχη της καθημερινότητας.

 

 • Dress Code ανάλογα με την περίσταση

Πολλές φορές προβληματιζόμαστε τί πρέπει να φορέσουμε για να πάμε σε ένα interview, σε ένα party, σε μια θεατρική πρεμιέρα, ακόμη και στο «πρώτο ραντεβού». Βασικοί κανόνες για να μην έχεις καμία ανασφάλεια με το αποτέλεσμα της επιλογής σου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ PERSONAL STYLING ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 17:30 – 19:00