Ειρήνη Χρυσοχέρη

Ειρήνη Χρυσοχέρη στο Μικρό Πολυτεχνείο
Ειρήνη Χρυσοχέρη

Η Ειρήνη Χρυσοχέρη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Aρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ενάλια Αρχαιολογία στην Αγγλία, και την Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σήμερα είναι διδάκτορας του τμήματος Οπτικής Ανθρωπολογίας (Visual Anthropology) του πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς στην υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την επιμέλεια εκθέσεων στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει Ιστορία της Τέχνης σε διάφορα ιδρύματα και σχολές μεταξύ των οποίων, τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αλεξάνδρειας, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μουσείο Ηρακλειδών, το Μικρό Πολυτεχνείο κ.α. Έχει επίσης ασχοληθεί με το ντοκυμαντέρ ως δημιουργός, ενώ έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε μια σειρά ταινιών τεκμηρίωσης για Ελληνικούς και ξένους φορείς.

Ως οπτικός ανθρωπολόγος έχει κάνει επιτόπια έρευνα στην Ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ελληνική διασπορά και κυρίως σε θέματα μνήμης, ταυτότητας και οπτικών αναπαραστάσεων.

https://www.eirini.info/