Κατερίνα Μπάστα

Κατερίνα Μπάστα
Η Κατερίνα Μπάστα στο Μικρό Πολυτεχνείο

Η Κατερίνα Μπάστα ξεκίνησε ως Ηθοποιός, με εξειδίκευση στο Physical Theater και το βουβό θέατρο. Έπαιξε για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έκανε μεταπτυχιακό στην θεατρική αγωγή και στην εμψύχωση ομάδων με πολυτετή συνεργασία με το «Θέατρο Γνώσης Άνιμα», μετατρέποντας την ύλη του σχολείου σε εμψυχωμένες δραστηριότητες, θέατρο και παιχνίδι.

Ασχολήθηκε με το θέατρο ως σκηνοθέτης και συγγραφέας για πάνω απο μία δεκαετία και ίδρυσε το «Mikro Theatro» εστιάζοντας στην δύναμη του παιχνιδιού και ως εργαλείο μετάδοσης γνώσης αλλά και ως μέσο εκπαίδευσης των ηθοποιών και των παιδαγωγών.

Σχεδίασε το «παιχνιδόσωμα» , όπου το συντονίζει στο «μικρό πολυτεχνείο» αλλά και σε εταιρίες μέσα στα πλαίσια του “businesscoaching” που παρέχει η εταιρία “NUTS”. Σπούδασε συμβουλευτική στην προσωποκεντρική προσέγγιση.

Σήμερα, δουλεύει ως εκπαιδεύτρια σε δεξιότητες επικοινωνίας (σύστημα Thomas Gordon) και ασκεί τη συμβουλευτική. Διδάσκει υποκριτική (σωματική θέατρο) και σκηνοθετεί θεατρικές ομάδες στο «μικρό πολυτεχνείο» μέσα από τη μέθοδο «παιχνιδόσωμα».