Κωσταντίνος Γαλάνης

Κωσταντίνος Γαλάνης
Ο Κωσταντίνος Γαλάνης στο Μικρό Πολυτεχνείο

Ο Κωσταντίνος Γαλάνης γεννήθηκε στη Καλαμάτα και είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από την αρχή της επαγγελματικής του καριέρας και για 20 χρόνια εργάστηκε στον χώρο του ελεύθερου θεάτρου σαν Φωτιστής και Ηλεκτρολόγος Θεάτρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία και Κύπρο.

Συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το «Θέατρο Έρευνας» του Δ. Ποταμίτη, Φεστιβάλ Αθηνών – Ηρώδειο Ν. Τσακίρογλου, «Ανοιχτό Θέατρο» – φεστιβάλ χοροθεάτρων, «Θέατρο Στοά» Θ. Παπαγεωργίου σε παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα εργάστηκε σε ανεβάσματα παραστάσεων σε θεατρικούς χώρους, Θέατρο Διάνα, Κ. Δανδουλάκη, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Παρκ, Θέατρο Σμαρούλα κ.α. και συνεργάστηκε με θεατρικές ομάδες όπως Θεατρική Ομάδα Μήλου , με performer, ηθοποιούς και αφηγητές παραμυθιών. Στην Αγγλία εργάστηκε στο «Unicorn theater of London” Στην Κύπρο με την εταιρεία φωτισμού και ήχου ΜΚG σε παραστάσεις και σε συναυλίες.

Έχει συνεργαστεί με το «Μικρό Πολυτεχνείο» σε δύο κύκλους σεμιναρίων Θεατρικού Φωτισμού το 2003-4 και σε ακόμα 6 κύκλους από το 2016 έως και σήμερα.

Σπουδές: Απόφοιτος του ΤΕΙ Πάτρας

Αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ

Πιστοποιημένος στην εκπαίδευση ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ

Πιστοποιημένος Εγκαταστάτης KNX Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων.

Είναι Αδειούχος Ηλεκτρολόγος Θεάτρου και έχει διατελέσει Γραμματέας για 8 χρόνια στο Σωματείο Ηλεκτρολόγων Φωτιστών και Ηχητικών Θεάτρου.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.