Κώστας Μπουντούρης

Κώστας Μπουντούρης
Ο Κώστας Μπουντούρης στο Μικρό Πολυτεχνείο

Ο Κώστας Μπουντούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής Επιστήμης του Παν/μίου Πειραιώς.

Η αγάπη του για το Χαρτί και την Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία, τον οδήγησε το 2001 στο Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας και Συντήρησης Αρχειακού υλικού της Ευαγγελίας Μπίζα όπου, αρχικά ως εκπαιδευόμενος και στη συνέχεια ως βοηθός βιβλιοδέτη, διδάχτηκε την τέχνη της Βιβλιοδεσίας κι εργάστηκε ως το 2007. Την περίοδο 2011-2012 εργάστηκε ως βιβλιοδέτης στο Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο της Θεοδώρας Αργυροπούλου.

Από το 2013 έως το 2015 εργάστηκε ως υπεύθυνος Δημιουργικού και Τμήματος Βιβλιοδεσίας στην εταιρία Ψηφιακών Εφαρμογών Iconnet. Ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητου χαρτιού με την υποστήριξη των Μαρία Μαλακού και Μαρίνου Βλέσσα. Έχει πραγματοποιήσει Σεμινάρια κατασκευής χειροποίητου χαρτιού ενώ έχει παρακολουθήσει workshops σχετικά με την τεχνική paper folding και την κατασκευή χειροποίητου χαρτιού (Σχολή Βακαλό, Π.Ι.Ο.Π, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Συνεργάζεται με τη ζωγράφο-χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου σε ειδικές εφαρμογές παρουσίασης ζωγραφικών έργων, χαρακτικών και χειροποίητων κοσμημάτων. Βιβλιοδετικές εφαρμογές και χειροποίητα χαρτιά κατασκευής του εκτίθενται στο Πωλητήριο της Gallery ALMA.

Kostas Boudouris
Bookbinding_Handmade Paper
e: bbindings at gmail dot com
fb:Kostas on facebook
boudourisbindings.blogspot.gr