Η Κυριακή Λέντζη με καταγωγή από τα Γιάννενα και τη Σαμαρίνα Γρεβενών, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στου ΑΤΕΙ Αθήνας, με ειδίκευση στα ζωγραφικά έργα τέχνης και το βιβλίο.
Η αγάπη της για την τέχνη, την ψυχολογία και τα παιδιά, βρήκε ανταπόκριση αρχικά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα τον Ιανουάριο του 2008, εκπονώντας εργασία σχετικά με την ιδιαίτερη σχέσηΤέχνης και Ψυχολογίας («Η Τέχνη ως μέσο Ψυχικής θεραπείας). Από τον Σεπτέμβριο του 2008 παρακολουθεί τον Κύκλο Παιδείας της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας, με εστίαση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.
Από το 2000, συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού: Συντήρηση αντικειμένων και έργων τέχνης ιστορικής σημασίας από το εσωτερικό του ανακτόρου Τατοΐου. Συντήρηση των Ολυμπιακών στολών της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 – παραλαβή και τοποθέτηση των έργων στο Capital Museum του Πεκίνου, για την έκθεση «Αθήνα 2004», 05-07/2008. Οργάνωση πωλητηρίων όπου διατίθενται πιστά αντίγραφα μουσειακών εκθεμάτων σε μουσειακούς χώρους, όπως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουείο, κ.α. Τράπεζα της Ελλάδος: Συντήρηση σπάνιων χάρτινων έργων τέχνης και βιβλίων, συλλογή της Τράπεζας. Συμμετοχή στην οργάνωση του νέου Μουσείου της Τράπεζας. Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα- Β. Παπαντωνίου:Συντήρηση έργων τέχνης, συλλογή του Ιδρύματος.Πολιτιστικός Οργανισμός ATOPOS: Συντήρηση (170) σύγχρονων έργων για την Έκθεση «ΧΡΑΑΑΤΣ! Μόδα από χαρτί», στο Νέο Μουσείο Μπενάκη, 03-05/2007).
Παράλληλα συνεργάστηκε με ιδιώτες συλλέκτες, εντός και εκτός Ελλάδος, για τη συντήρηση έργων τέχνης Ελλήνων και ξένων, επώνυμων καλλιτεχνών, όπως των: Γ. Τσαρούχη, Δ. Φωτόπουλου, Μ. Αξελού, M. Armfield, Dodwell, Popova, A. Warholl.
Έχει διδάξει στα ΑΤΕΙ Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, σε δημόσια ΙΕΚ Συντήρησης Έργων Τέχνης (Αθήνα και Γιάννενα), σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια Ιστορίας Τέχνης («Δια βίου μάθησης») Δήμων (Χολαργού-Παπάγου, Νέας Ιωνίας) αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως ο Οίκος Γαλλικής βιβλιοδεσίας «Γανιάρη» και η Εταιρεία Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού Εργαστηρίων Βιβλιοδεσίας «Omnia Libris».
Σε συνεργασία με τον Δρ. χημικό Γιώργο Φακορέλλη, έχει δημοσιεύσει εργασίες σχετικά με την φυσικοχημική ανάλυση ως ενδιάμεσο και προαπαιτούμενο ερευνητικό στάδιο για τη συντήρηση αρχαίων και ιστορικών αντικειμένων και έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες σχετικά με τη Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.
Επιπλέον έχει ασχοληθεί με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων οργανώνοντας καλλιτεχνικά εργαστήρια (καλλιτεχνική και βυζαντινή βιβλιοδεσία, χειροποίητες διακοσμητικές κατασκευές, origami) σε χώρους που δραστηριοποιούνται σε καλλιτεχνικά προγράμματα.
Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια ενηλίκων και παιδιών.