Το τελευταίο του Καλοκαιριού 8ο Bohemian Writing Therapy Workshop

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

8ο BOHEMIAN WRITING THERAPY WORKSHOP @ Boheme del Mar

ΠΟΤΕ; Την Κυριακή 30.06.2019 στις 8μμ.

ΠΟΥ; Ίσως η παραμονή της 1ης Ιουλίου να σας βρει το βραδάκι στη Σύρο. Ίσως και να ζείτε στο νησί. Σημείο Συνάντησης το BOHEME DEL MAR στην Παραλία της Ερμούπολης.

ΤΙ; Αν το γράψιμο δεν είναι για εσάς μια ξένη τελείως τέχνη σκεφτείτε να είστε παρόντες.

Tο ΒΟΗΕΜΕ DEL MAR εγκαινίασε τον Φεβρουάριο έναν κύκλο σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής. Κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2019 με εισηγητή τον Θράσο Καμινάκη.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ: Η συνάντηση αφορά πάντα σε ένα μάθημα Αυτοματικής Γραφής όπου ο στόχος είναι κείμενα ελεύθερου συνειρμού με άξονα τον λόγο των συναισθημάτων μας. Εννοείται μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει είτε γράφει από χόμπυ, είτε πιο συστηματικά, αλλά ακόμα κι εκείνος που έχει αφήσει την σχέση του με το γράψιμο στην τελευταία τάξη του σχολείου και θέλει να την ξαναδοκιμάσει.

Το 8ο ΜΑΘΗΜΑ θα είναι το τελευταίο του Καλοκαιριού κι από Σεπτέμβρη πάλι ξαναρχίζουμε. Στο Boheme del Mar που από τον Φεβρουάριο και φτάσαμε να μας υποδέχεται κι ο Ιούλιος με πολύ ωραίο κόσμο να είναι κάθε φορά στην παρέα που μοιραζόμαστε κείμενα που αγαπάμε.

Αυτή την φορά θα ανοιχτούμε περισσότερο στους υπερ-ήρωες που κρύβουμε μέσα μας. Εμπνευσμένοι από τα είδωλα και τις αγάπες των παιδικών μας χρόνων θα γράψουμε με τρόπο τουλάχιστον βιωματικό, παραμύθια, ιστορίες ή ποιήματα, στιχάκια, σκέψεις ή αναμνήσεις που μας συνδέουν με τους ΗΡΩΕΣ μας.

Ένα τρίωρο, συμμετοχικό σεμινάριο αυτοτελές με κείμενα σε πρώτο, δεύτερο ή τρίτο πρόσωπο που δεν προϋποθέτει οι συμμετέχοντες να έχουν χόμπι την γραφή, μόνο να έχουν τη θέληση να την δοκιμάσουν ακόμη και σαν εκτόνωση από την πραγματικότητα.

Η θεματολογία πάντα διαφορετική και ανοιχτή και οι ασκήσεις συνήθως αφορούν σε πολύ μικρά κείμενα – γνωστά και ως αφηγήματα Μπονζάι που καλούνται να χωρέσουν ένα αφηγηματικό όλον σε λίγες αράδες. Ασκώντας την επί τόπου συγγραφή ενός κειμένου (αυτόματη γραφή) θα συζητηθούν όλα τα κείμενα που θα προκύψουν σε όποιο είδος γραφής κι αν θέλει κανείς να δοκιμαστεί (ποίηση, στίχος, διήγημα, παραμύθι, ελεύθερο κείμενο) στην παρούσα στιγμή. Το μάθημα θα κρατήσει ως τις 23:00.

Η συμμετοχή δεν επισύρει κάποιο κόστος αλλά με το πέρας του κάθε μαθήματος η όποια συνδρομή (πάντα προαιρετική) είναι στην ελεύθερη βούληση του κάθε συμμετέχοντα και λειτουργεί στο σύγχρονο ύφος “Συμμετοχή με ελεύθερη συνεισφορά”.

Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες θέσεις και κρατήστε μία από αυτές στο 6937100641.