Λόγος Και Εικόνα Στο 7ο Bohemian Writing Therapy Workshop

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Λόγος Και Εικόνα Στο 7ο Bohemian Writing Therapy Workshop @ Boheme del Mar

 

ΠΟΤΕ; Την Κυριακή 16.06.2019 πριν από την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στις 8μμ.

ΠΟΥ; Ίσως οι πιο πνευματικές μέρες του Ιουνίου να σας βρουν στη Σύρο. Ίσως και να ζείτε στο νησί. Σημείο Συνάντησης το BOHEME DEL MAR στην Παραλία της Ερμούπολης.

ΤΙ; Αν το γράψιμο δεν είναι για εσάς μια ξένη τελείως τέχνη σκεφτείτε να είστε παρόντες.

Tο ΒΟΗΕΜΕ DEL MAR εγκαινίασε τον Φεβρουάριο έναν κύκλο σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής. Κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο του 2019 με εισηγητή τον Θράσο Καμινάκη.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ: Η συνάντηση αφορά πάντα σε ένα μάθημα Αυτοματικής Γραφής όπου ο στόχος είναι κείμενα ελεύθερου συνειρμού με άξονα τον λόγο των συναισθημάτων μας. Εννοείται μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει είτε γράφει από χόμπυ, είτε πιο συστηματικά, αλλά ακόμα κι εκείνος που έχει αφήσει την σχέση του με το γράψιμο στην τελευταία τάξη του σχολείου και θέλει να την ξαναδοκιμάσει.

ΤΟ 7ο ΜΑΘΗΜΑ: Πιο αναλυτικά τι θα κάνουμε στο 7ο BOHEMIAN WRITING THERAPY WORKSHOP @ Boheme del Mar την παραμονή του Αγίου Πνεύματος 16/6, Κυριακή. Στο Boheme del Mar από τον Φεβρουάριο του ’19 αρχίσαμε τα Workshops Δημιουργικής και Αυτοματικής Γραφής και φτάσαμε να μας υποδέχεται κι ο Ιούνιος με πολύ ωραίο κόσμο να είναι κάθε φορά στην παρέα που μοιραζόμαστε κείμενα που αγαπάμε.

Αυτή την φορά θα ανοιχτούμε περισσότερο αφού αυτά που θα μας εμπνεύσουν θα είναι εικόνες που αγαπάμε και οι ιστορίες που κρύβουν. Εμπνευσμένοι από αυτές τις εικόνες θα γράψουμε για τις κρυμμένες από πίσω τους λέξεις με τρόπο τουλάχιστον βιωματικό.

Ένα τρίωρο, συμμετοχικό σεμινάριο αυτοτελές με κείμενα σε πρώτο, δεύτερο ή τρίτο πρόσωπο που δεν προϋποθέτει οι συμμετέχοντες να έχουν χόμπι την γραφή, μόνο να έχουν τη θέληση να την δοκιμάσουν ακόμη και σαν εκτόνωση από την πραγματικότητα.

Η θεματολογία θα είναι ανοιχτή και οι ασκήσεις που θα γίνουν θα αφορούν σε πολύ μικρά κείμενα – γνωστά και ως αφηγήματα Μπονζάι που καλούνται να χωρέσουν ένα αφηγηματικό όλον σε λίγες αράδες. Ασκώντας την επί τόπου συγγραφή ενός κειμένου (αυτόματη γραφή) θα συζητηθούν όλα τα κείμενα που θα προκύψουν σε όποιο είδος γραφής κι αν θέλει κανείς να δοκιμαστεί (ποίηση, στίχος, διήγημα, παραμύθι, ελεύθερο κείμενο) στην παρούσα στιγμή. Το μάθημα θα κρατήσει ως τις 23:00.

Η συμμετοχή δεν επισύρει κάποιο κόστος αλλά με το πέρας του κάθε μαθήματος η όποια συνδρομή (πάντα προαιρετική) είναι στην ελεύθερη βούληση του κάθε συμμετέχοντα και λειτουργεί στο σύγχρονο ύφος “Συμμετοχή με ελεύθερη συνεισφορά”.

Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες θέσεις και κρατήστε μία από αυτές στο 6937100641.