Θεατρική βόλτα του ΜΠ στο «Trainspotting»

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Την Κυριακή 10/4/2011  στο Θέατρο Χυτήριο (Γκάζι, Αθήνα)

το έργο παίζεται από 28/02/2011 έως 18/04/2011 και τη σκηνογραφική / ενδυματολογική επιμέλεια του έχει αναλάβει η Κατερίνα – Χριστίνα Μανωλάκου που συντονίζει το αντίστοιχο σεμινάριο στο ΜΠ. Για τα μέλη του ΜΠ η είσοδος είναι μόνο 12€. Προκρατήσεις στο 2103243306.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο εφιάλτης της σύγχρονης πόλης, ο πυρετώδης εθισμός, οι εξοντωτικές ζωές των ανθρώπων, η αγωνία των φίλων, η ασφυξία της οικογένειας και η μοναξιά της αυτοκαταστροφής, ειδωμένα μέσα από τη σύγχρονη ματιά του σωματικού θέατρου.

Η παράσταση θέτει στο επίκεντρό της το ζήτημα της εξάρτησης σήμερα. Κάθε είδους εξάρτησης, κάθε πιθανής μορφής της, κάθε αιτίας που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή. Μέσα από το physical theater επιθυμεί να παντρέψει το φαντασιακό με το ρεαλιστικό πλαίσιο, για να παρουσιάσει στην Αθήνα του 2011 την ιστορία του σκωπτικού Μαρκ Ρέντον  και της θρυλικής παρέας του.

Σε ένα θέαμα όπου ο λόγος συμπληρώνει το σώμα και το σώμα τον λόγο, οι χαρακτήρες του έργου αποκτούν υπερβατική υπόσταση και μετουσιώνονται σταδιακά στις πολλαπλές εκδοχές της αληθινής τους «εικόνας», που αποτελεί και την πραγματική τους εξάρτηση.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Σόνια Σαλίμπα

Διασκευή:  Φαίδρα Σούτου

Σκηνοθεσία:  Μαρία Κατσανδρή & Φαίδρα Σούτου

Χορογραφία:  Φαίδρα Σούτου

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Κατερίνα – Χριστίνα Μανωλάκου

Φωτισμοί: Σίμος Σακερτζής

Sound Design: Μίλτος Μαγκώνης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λία Τσάνα

Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Τρίκα

Παίζουν: Χρήστος Μαλάκης, Στράτος Τζώρτζογλου, Φαίδρα Σούτου, Αντρέας Κοντόπουλος, Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Ιωαννίδης, Μαργαρίτα Τρίκα, Ναυσικά Πέππα – Τριαντάρη

 

Θέατρο Χυτήριο
Ιερά Οδός 44, Γκάζι   Τηλ: +302110124401

Τιμές: Είσοδος 12 (Φοιτητικό) – 20 ευρώ