ΕΚΘΕΣΗ «Transformations / Μετασχηματισμοί» στο Φεστιβαλ Φωτογραφίας CONTRAST, επιμέλεια: Γιάννης Βουλγαράκης

contrast
Οι μαθητές των σεμιναρίων φωτογραφίας του Μικρού Πολυτεχνείου συμμετέχουν στην έκθεση «Transformations / Μετασχηματισμοί» στο Φεστιβαλ Φωτογραφίας CONTRAST, με επιμέλεια του Γιάννη Βουλγαράκη

 

TRANSFORMATIONS / ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ζούμε σε έναν κόσμο, μία κοινωνία που μετασχηματίζεται. Έτσι ανάλογες αλλαγές προκύπτουν και στο ανθρώπινο επίπεδο. Μέσα και «έξω» μας, όλα αλλάζουν. Όσον αφορά τη μορφή, την εμφάνιση, το σχήμα, τη δομή, τη φύση τους, τον χαρακτήρα τους, το αστικό τοπίο, το ανθρωπογενές περιβάλλον, η ίδια η φύση που μας περιβάλλει, αλλά και ο άνθρωπος ως ύπαρξη, υφίσταται καθημερινά αλλαγές που υποβάλουν οι σύγχρονες συνθήκες και κυρίως η  τεχνολογία και τα νέα μέσα. Η φωτογραφία, ένα μέσο «μετασχηματισμού» της πραγματικότητας, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να αφουγκραστούμε και να προβληματιστούμε πάνω σε ότι «αλλάζει» αλλά «μοιάζει» ίδιο.

 

20 φωτογραφικές προσπάθειες που επιχείρησαν να αποτυπώσουν κάθε είδους μετασχηματισμούς, άλλοτε δημιουργώντας τους, άλλοτε «συλλαμβάνοντάς» τους. 20 φωτογράφοι που παρουσιάζουν τη δύναμη των μετασχηματισμών είτε ως αυτούσιες εικόνες είτε σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν την ισχύ της εικόνας όταν αυτή παραλλάσσεται, συγκρίνεται ή συνομιλεί με το περιβάλλον. Εντός και εκτός κάδρου, εντός και εκτός του εαυτού μας, μέσα και έξω από την καθημερινότητα μας.

Γιάννης Βουλγαράκης

«Transformations / Μετασχηματισμοί»

επιμέλεια: Γιάννης Βουλγαράκης, φωτογραφική ομάδα Φωτόγραμμα

Ραφαήλ Αρετάκης, Νάνσυ Γεωργίου, Νίκος Φεργάδης-Γιαννακόπουλος, Γιάννης Δακανάλης, Άλκηστις Ζογκόλη,  Ιωάννα Καϊμάζογλου, Ιωσήφ Κάπελλας, Δημήτρης Κιοσέογλου, Γιώτα Κουλοχέρη, Γιάννης Λογιωτατίδης, Μάριος Μαντζουρογιάννης, Παναγιώτης Μερέκος,  Αναστασία Μιχαήλογλου, Εύη Μπανταβάνου, Νίκος Μπέντας, Νίκη Μπουλιγαράκη, Νίκος Σταυρόπουλος, Αγγελική Στελλάκη, Πάρις Ταβιτιάν, Μάνος Χρυσοβέργης.

Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 20:00

Διάρκεια: 7 – 30 Νοεμβρίου

Tettix art gallery

Διαλέττη 3 έναντι ΧΑΝΘ

τηλ. 2310 243304

Δευτ. – Παρ. 18:00 – 21:00

Σαβ. 11:00 – 14:00

Κυρ. κλειστά

Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

TRANSFORMATIONS-POSTER